Moldova?!

Af Lasse Havndrup i Moldova

Moldova?! Jeg er efterhånden blevet vant til det let forvirrede udtryk i folks øjne, når de hører navnet, og tro mig – det er moldoverne også.

Moldoverne er meget bevidste om, at de færreste kender deres land. Spørgsmål som “What? You’re from the Maldives?” er helt almindelige fra engelsktalende, og mange danskere kalder landet for Moldavien eller Moldavia i stedet for Moldova. Moldova er et lille, fattigt og ukendt land, og moldoverne bliver mindet om det i tide og utide.

Som dansker har det altid været nemt at grine af dumme amerikanere, der intet ved om Skandinavien. Men der er også megen uvidenhed om Østeuropa i Vesteuropa. Jeg håber, at historier fra Moldova kan sprede lidt glæde og lidt viden om en region, som jeg holder meget af.

Moldova er verdens største vinkældre, et sprællevende kulturliv, smukke landskaber, en enorm diaspora der kan afgøre valg i hjemlandet og hele to udbryder-republikker. Det er Europas mindst besøgte land – det har så godt som ingen infrastruktur for turister – og det er autentisk. Jeg elsker det.

%d bloggers like this: