Nu brydes tavsheden igen

Af Peter Krogh

Da jeg var få måneder inde i min gymnasietid, tilbage i et andet årtusinde, faldt jeg over Martin Hall på det lokale musikbibliotek i Esbjerg. Altså Hall’s udgivelser, forstås! Jeg blev så betaget af musikken fra Ballet Mecanique, Under For, SS-Say, Front And Fantasy og, naturligvis, soloudgivelserne, at jeg nærmest begyndte at dyrke manden! Selv bøgerne med, set i bakspejlets lys, titler der var en kende prætentiøse, men dog med et sært poetisk tvist, fandt vej til mine øjne og min reol, hvor de stadig står (sammen med alle de andre der kom senere). “Genopbyggelsen er større end selve skabelsen” og “Fremmedgørelsens Identitet”!
Jeg meldte mig under Hall’s faner og modtog nyhedsbreve om meditations seancer og nye udgivelser, annonceret med breve i postkassen – internettet var ikke eksisterende!

Jeg forsøgte, i min ungdoms kådhed, at trække den så langt, at håret blev skrabet tilbage tilsat stålkam og en solid portion kraftigt stivende gelé – og en lillebitte pisk i nakken! Det holdte selvsagt ikke i en fiskerby på vestkysten – uanset hvor meget eyeliner jeg end smurte om øjnene og hvordan håret end sad snorlige, så var jeg stadig en søgende ung og “lettere” bumset teenager på vestkysten. Det sagt, så er ikke et eneste øjeblik fortrudt – det var en vægtig del af ungdommens søgende natur…. At spejle sig – og finde sig selv derinde et sted, alligevel? Måske?

Oh well, jeg har fulgt og købt det meste (læs: næsten alt) som den rasende produktive Martin Hall har udgivet siden. Bøger, nummererede kassettebånd, cd’er og vinyler er blevet købt og…genkøbt. Fra punk til mainstream pop tilsat en knivspids avantgarde. Fascinationen vedblev – der er noget ualmindeligt dragende over kunstnere der går egne veje og udfordrer!

Sidste gang Martin Hall lod høre fra sig, musikalsk, var for 3 år siden – da han udgav henholdsvis “Service Rendered” og den nyfortolkende opsamling “A Brief Summary”…. Nu brydes tavsheden igen. Ikke et pop-comeback som i 1988, men med udgivelsen “INKUBATION” sammen med Thomas Li. Et box-set med en dobbelt vinyl, cd og bog – naturligvis nummereret i 250 eksemplarer og eksklusivt, som det hører sig til. Det er spoken-word på dansk, lyrik og installations musik.

Jeg behøver vel ikke skrive, at værket er bestilt? Når det udkommer d. 10 september er jeg 51. Endnu et år længere væk fra ungdommens mere dybfølte fascination – men stadig fascineret…..

%d bloggers like this: