Hvad lytter BONGORAMA MUSIK moderatorholdet til? Vi vil fremover udkomme en gang om måneden med holdets favoritudgivelser og anbefalinger, det kan være en enkelt single eller et album. Denne gang er det udgivelser fra oktober.
Månedernes udvalgte numre bliver samlet i en playliste “BONGORAMA ROTATION” som du finder her og nederst på siden.
All diese Gewalt – ERFOLGREICHE LIFE
Max Rieger fra Die Nerven er atter aktuel med sit alter ego All diese Gewalt.
Jeg elskede “Welt In Klammern” fra 2016 og de to numre der er sluppet fra albummet “Anderen”, der lander her i begyndelsen af november, efterlader mig atter draget og betaget.
Titelnummeret og “ERFOLGERICHE LIFE” blev skamlyttet i oktober og sidstnævnte er mit oktobernummer.
De kolde synthflader og den melankolske grundtone står godt til bladenes afsked med træerne og efterårets forfald… – Peter Krogh
Arab Strap – The Turning Of our Bones
Efter britpopkrigen mellem Oasis og Blur i England kom post-Britpop krigen mellem Arab Strap og Belle & Sebastian i Skotland.
Arab Strap blev dannet i 1995 af sangeren Aidan Moffat og multiinstrumentalisten Malcolm Middleton, men efter godt 10 år som indie stjerner trak de stikket og den nye single er den første, nye udgivelse i 15 år.
Nummeret indledes med et faux Robert Fripp guitar-væveri og elektroniske trommer fulgt op af disco strygere og bongotrommer, mens sangen og teksterne tilsyneladende handler om okkulte ritualer og god, gammeldags sex.
Mogwai pladeselskabet Rock Action udsendte singlen den 23. oktober på syvtommer-vinyl med nummeret ‘The Jumper’ som b-side. – Ronnie Rocket Nielsen
MorMor – Don´t Cry
MorMor ( sanger, multiinstrumentalist og producer Seth Nyquist) fortsætter sin serie af fremragende udgivelser og bevæger sig med “Don´t Cry” i en ny post-punket retning.
Nummeret banker afsted med en fremadrettet rumlende bas, pulserende synths og insisterende trommer, som en dyster mareridtssekvens – et storslået ekko i covid-isolerings afgrunden.
“Don´t Cry” følger op på sidste års single “Won´t Let You”, Ep´en “Some Place Else” også fra 2019 og EP-debuten “Heaven´s Only Wishful” fra 2018, alt udgivet på hans eget label Don´t Guess.
MorMor er en af de lysende eksponenter for Totontos eksperimentrende indiescene der også har fostret The Weeknd. – Christian Rosenberg
Kevin Morby – US Mail
Månedens sang må blive bongofavoritten Kevin Morbys nyeste single “US Mail”.
Dejlig produktiv herre, der lige har sendt albummet “Sundowner” på gaden og følger det op med en frisk ny sang.
En sang om kommunikationen mellem en datter og mor – en mor der har svigtet … men alt er tilgivet nu.
Kevin Morby er på sine sidste udgivelser gået tilbage til rødderne og synger sange om sin opvækst i Kansas. – Thomas Willer
Ela Minus – Megapunk
Tre forskellige personer som kender mig og min musiksmag kastede et tip om Ela Minus efter mig, da hendes album “acts of rebellion” udkom i oktober.
Det er godt at have gode venner, for hun blander elektro, disko og cool wave på en superfed måde og jeg var solgt til dette track med det samme. Også pga. titlen!
Get up and dance! Now! – Ulrich Lauridsen
Lou Reed – Romeo Had Juliette (2020 Remaster)
De sene 1980eres New York var en metropol i opløsning, polariseret mellem Reagan-æraens vulgærkapitalistiske yuppiekultur på den ene side og hjemløshed, AIDS- og crackepidemi på den anden. Tidsånden er indfanget i bøger fra perioden som Bonfire of The Vanities og American Psycho, men fik sit definitive musikalske mæle med Lou Reeds mesterlige album New York, der for nylig udkom i en overdådig deluxe udgave.
Selvom albummet har over 30 år på bagen føles det ikke spor forældet. Måske fordi New York nu atter er lammet af en epidemi. Men også fordi produktionen, modsat så mange album fra firserne, ikke skæmmes af den tids foretrukne studiefikserier. Tværtimod har det en rå, kantet lyd, der er skåret ind til benet som for at understrege at det her er alvor. Hvad det også var. Som han synger et sted: “This is no time to turn away and drink / or smoke some vials of crack / This is a time to gather force / and take dead aim and attack”. Vi er her milevidt fra den blaserte junkiepersona Reed koketterede med i 70erne. Socialt engagement har afløst kynisk distance.
I det hele taget finder vi en Reed i konsistent lyrisk topform på dette karrierehøjdepunkt. Dyrk lige det indledende vers på “Romeo had Juliette”, der i sin fortættede ordrigdom kunne være løftet fra én af Dylans midttresserværker: “Caught between the twisted stars the plotted lines the faulty map / that brought Columbus to New York / Betwixt between the East and west he calls on her wearing a leather vest / the earth squeals and shudders to a halt…”
Den aktuelle deluxe udgave består af 2 LP’er (audiophile vinyl), 3 CD’er og 1 DVD. Den ene CD og de to LP’er indeholder selve albummet, mens de to CD bonus-discs indeholder hidtil uudgivne studie- og liveindspilninger af albummets numre fra arkiverne, inkl. råmix af mange af sangene og en formidabel “Busload of Faith” fra koncerten i Falconer Salen den 9. juni 1989. Hvis man som denne skribent kender hver eneste krog på det originale album er det forfriskende at høre navnlig liveudgaverne. Sjældent at et album der i den grad er præget af sin tid fremstår så tidløst. – Christoffer Henneberg
Playliste – BONGORAMA ROTATION PLAYLISTE
Peter Krogh: Facebook, Instagram, Spotify
Ronnie Rocket Nielsen: Facebook, Instagram, Spotify, Twitter.
Christian Rosenberg. Facebook, Spotify, Twitter.
Thomas Willer: Facebook.
Ulrich Lauridsen: Facebook.
Christoffer Henneberg: Facebook