DEN RADIKALE POLITIK 1953

Af Allan Mylius Thomsen i Facebook-gruppen Gamle København

Dagbladet Politiken blev stiftet den 1. oktober 1884 som organ for partiet Venstres såkaldt europæiske fløj. Den lå på hjørnet af Østergade og den daværende Integade, i dag østsiden af Magasins Torv. Stifterne var Viggo Hørup, Edvard Brandes og Hermann Meyer Bing. Hermann Meyer Bing, som tilsluttede sig Hørups og Brandes’ radikale ideer, bidrog med sin personlige formue til at finansiere driften af avisen. Han var søn af den ene grundlægger af Bing & Grøndahls Porcelænsfabrik A/S og besad derfor en betydelig kapital. I 1912 flyttede bladhuset ind på Rådhuspladsen.
Før fjernsynet, samledes der sig store menneskemængder på Rådhuspladsen, for at følge resultaterne på Politikens vægavis når der var Folketingsvalg. Her ses bladhusets facade op til Folketingsvalget i 1953.
Foto Polfoto/Scanpix.

%d bloggers like this: