ET SMUKT FARVEL TIL PIERRE SALES

Af Jan Poulsen


I dag var vi mange, der fra Vor Frelser Kirke på Christianshavn tog afsked med et dejligt menneske, som også var en af de ubesungne skikkelser i dansk rock.
PIERRE SALES var den første manager for ikke bare ét, men hele to af historiens bedste og populæreste danske rockbands. Først gjaldt det Gasolin’, siden Sods, og i begge tilfælde slap han dem, inden de for alvor kom i gang med deres pladekarriere, for så havde han gjort sit, og andre kunne tage over.
Det siger meget om Pierre. Han higede ikke efter personlig succes og berømmelse med disse bands, men var generøs og hjalp med det, han kunne; han støbte kugler og åbnede døre, han introducerede folk, og han var god til det. Altid venlig, imødekommende og hjælpsom. Han ville sine næste det bedste.
Jeg kendte i sagens natur ikke Pierre tilbage i Gasolin’s ungdom, men jeg mødte ham i den helt tidlige Sods-tid, hvor han arrangerede koncerter for bandet og ikke var bleg for at sidde i døren og indkassere entreen, der den 5. maj 1978 i Rockmaskinen på Christiania lød på kr. 7.
Siden mødtes vi rigtig mange gange, og det var lige rart og hyggeligt hver gang. Vi talte sammen kort før jul, og den 29. december var han inde her på væggen og påskønne, at jeg havde skrevet et par mindeord om en fælles ven fra punktiden.
To dage efter – nytårsaftensdag – døde Pierre. Bare sådan pludseligt. Nu kan jeg så skrive et par ord om ham. I dag, hvor vi sagde et sidste farvel og gik ud af kirken til tonerne af ’Som et strejf af en dråbe’ og over til Christianshavns Kanal og kastede blomsterne ned i vandet. Det var smukt. Lige som Pierre. Han var et smukt menneske. Æret være hans minde!
Pierre Sales blev 79 år.

Foto: Kira Hermansen (fra bogen ’Under en Sort Sol’).

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: