Daniel Barenboim stopper

PRESSEMEDDELELSE

I dag fratrådte Daniel Barenboim sin stilling som musikalsk leder for Staatsoper Unter den Linden i en personlig erklæring:

Desværre er mit helbred blevet væsentligt forværret det seneste år. Jeg kan ikke længere levere det præstationsniveau, der med rette kræves af en musikalsk leder. Derfor beder jeg om jeres forståelse for, at jeg opgiver denne stilling pr. 31. januar 2023. Jeg beder kultursenatoren om at opsige kontrakten mellem os på den dato. Siden 1992 har jeg fungeret som General Music Director for Staatsoper Unter den Linden Berlin. Årene har inspireret os musikalsk og personligt i enhver henseende. Jeg tror, at Staatsoper og jeg har været meget heldige for hinanden. Jeg er særlig glad og stolt over, at Staatskapelle har valgt mig som hoveddirigent for livet. Vi er blevet en musikalsk familie gennem årene og vil forblive det. Jeg værdsætter alle medlemmer af Staatskapelle højt, også dem, der siden er rejst. Men jeg udtrykker også min beundring for sangerne, medlemmerne af koret og alle de øvrige ansatte i Statsoperaen, især min personlige assistent Antje Werkmeister.

Jeg var især glad for, at forbundskansler Angela Merkel og formanden for Forbundsdagen Wolfgang Schäuble fulgte mig så vidunderligt. Jeg takker også kultursenatoren Klaus Lederer, som stod mig bi selv i svære tider.

Jeg vil selvfølgelig forblive tæt knyttet til musikken – så længe jeg lever – og er parat til at fortsætte med at dirigere i fremtiden, også og især Staatskapelle Berlin.

%d bloggers like this: