Kyoto

Af Leif Lønsmann

For 25 år siden, den 10.november 1997, trådte DR nye veje i klimajournalistikken. Anledningen var den forestående klimakonference i Kyoto. Radio og tv begravede stridsøkserne og slog kludene sammen om en ”tværmedial” superdækning af konferencen, med ”en tv-produktion af internationalt format” og 16 radioprogrammer på P1.

Som noget helt nyt inddrog vi også det spritnye fænomen ”Internettet”. Man kunne dengang kun lægge tekst, fotos og ganske korte lydklip ud på ”nettet”, og der skulle kun et par hundrede samtidige brugere til for at blokere adgangen. Men vi lykkedes med at lancere et ”site” med både tekster, fotos og lydklip. Under nogen protest fra journalisterne, der mente at det var en for stor belastning både at skulle tænke i billeder, tekst og lyd.

Hele satsningen blev, under overskriften ”Så spidser vi blyanten” lanceret med en trykt brochure, som fortalte hvor man kunne finde programmerne, og hvordan man tilgik Internettet, og vi lovede at materialet ville blive liggende på nettet, så undervisningsinstitutionerne ville kunne bruge det efterfølgende ved at klikke sig ind på http://www.dr.dk/klima.

Adressen er stadig aktiv, men de gamle klip er væk. Det ville ellers være skægt at se og høre hvordan DR dækkede klimastoffet i 1997, seks år før Greta Thunberg blev født…

%d bloggers like this: