The Queen Is Dead

Af Arne Herløv Petersen

Elizabeth II
(1926-2022)

Mærkeligt nok husker jeg meget tydeligt forsiden på Politiken 7. februar 1952, da Elizabeth II blev dronning. Jeg kunne huske billederne på forsiden og blev bekræftet i det, da jeg så den forside igen i Politikens arkiv nu.
Så jeg må nok have været skabs-royalist som niårig.
*
Efter at min veninde Kirsten Jacobi og jeg i 1954-55 havde mødt kejser Haile Selassie og Frankrigs præsident René Coty for Social-Demokratens børneavis Miniavisen, troede vi, vi kunne gøre det samme, da dronning Elizabeth var på statsbesøg i Danmark. Men det kunne vi ikke, fik vi at vide.

Hvis I er adelige, kan vi måske få det ordnet, lød det.
Og det var vi jo ikke.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.