Frederik Juuls Roskilde program – med playlist!

ROSKILDE DAG 1

Onsdag den 29. juni

17.30: FONTAINES DC på Avalon
Vi lægger hårdt ud med de irske post-punkere, der har lavet 3 fantastiske plader. Her bliver man rusket i gang med guitar og gode melodier, og det har man brug for efter 3 års dvale.

18.00: ANITTA på Arena
Ja, ja, jeg ved godt at Drew Sycamore åbner Orange, men der er altså brasiliansk power pop med latino feel på samme tidspunkt. Hun er et kæmpe fænomen, og jeg forudser en power koncert a la den ROSALIA gav i 2019. Er du til DUA LIPA, fortryder du det hvis du misser hende.

19.30: CIMAFUNK på Avalon
Nu er humøret i top, og festen fortsætter med afro-cubansk funk. Og her tror jeg der kan gemme sig en af Roskildes helt store glad-i-låget festkoncerter. Rygterne siger at han som entertainer er en nutidens James Brown. Så sæt ild i Havaneseren og giv gas.

21.30: ROBERT PLANT & ALISSON KRAUSS på Arena
Sidste festivals HELT store oplevelse for mig, var de 40 minutter jeg nåede af den gamle LED ZEPPELIN forsangers koncert. Så selvfølgelig skal jeg ind og bevæges af 2 kæmpe stemmer og et sublimt band. Mere bluegrass end rock, men det her bliver smukt og bevægende.

22.30: DANIEL AVERY på Apollo
Nogle af de bedste koncerter finder man på Apollo. Og nu er vi klar til at få lidt mere fart på. Dansabel techno der dyrker monotonien og bygger på med lag efter lag og det passer perfekt til skumringstiden.

23.45: TODRICK HALL på Apollo
Vi tager en drink når AVERY er færdig, og så bliver vi stående og venter på et flamboyant og farverigt show. Nu må du ikke blive stødt, men her er der Bøsse pop/funk/disco/electro. Ok så, LGBTQ i fuldt flor fra en mand der har været med i American Idol og Ru Pauls Dragrace. Det bliver fedt.

Jeg ved jeg har givet den fuld æde på førstedagen, så jeg napper en godnatøl, og hopper i soveposen. Sov godt.

ROSKILDE DAG 2

Torsdag den 30. juni

Vi vågner og beder til at skønneste Frederik Thaae laver morgensang i Gloria, igen hver morgen. Har du ikke prøvet det, så LOV mig at du prøver det. Du får ikke en bedre start på dagen.
Vi drikker kaffe og får vel den første øl ved 11.30 tiden.

12.00: STAR FEMININE BAND på Pavilion
Navnet siger det hele. Det er en all-girls group fra Benin, som synger om female empowerment og kvindelig omskæring. MENS DU DANSER! SÅ er vi både vågne OG woke. De er 10-17 år, og jeg tror det kan blive en meget smuk oplevelse.

12.30: AROOJ AFTAB i Gloria
At hun spiller i lille, intime Gloria virker vanvittigt. Hun lavede en af mine yndlingsplader sidste år, men hendes stil passer faktisk godt til Gloria. Det er smukt, indfølende med hendes blend af jazz, pop og pakistanske traditioner. Jeg er vild med hende, og det er en af de koncerter jeg bare ikke vil misse. Perfekt til morgenstunden!

14.00: TOBIAS RAHIM på Arena
Kommer til at hoppe over sympatiske COCO O på Avalon, og så tager vi til den koncert, hvor der bliver lige så proppet, som da BENAL spillede på Arena i 2019. Dansk pops funklende stjerne og showman, som garanteret inviterer en masse spændende mennesker med. Nå han spiller STOR MAND forventer jeg high-fives galore.

15.00: SKY FERREIRA på Avalon
Jeg kommer primært for at se giraffen. Model, skuespiller og rock n’ roll chick. Mørke popsange med lidt rock og masser af attitude. Det kan gå mange veje…. Virker det ikke, så fik vi set hende.

16.00: SIGRID på Arena
Hende så vi på Apollo for nogle år siden, sammen med en masse unge nordmænd. Og baseret på det vi så, er det såre fortjent, at hun nu får chancen på Arena. En eksplosion af god stemning og smittende energi, og selvom man ikke kender sangene, så er det så gedigen pop, at man hurtigt fanges ind. Ikke meget Drillo spil over Sigrid, så HEJA NORGE!

17.00: KACEY MUSGREAVES på Orange
Årets første Orange koncert! Lidt overraskende, for måske ville denne charmerende country-popstjerne med sine varme og luftige sange, måske passe bedre et mere intimt sted. Men skinner solen, kan det blive en topbehagelig eftermiddagsseance foran Orange med god plads.

18.00: CATE LE BON på Pavilion
Ud over RAHIM, føler jeg mig i dag som den vildeste feminist. Derfor fortsætter vi med blid indierock der rummer skævhed og kant og en stærk performer. Hende er jeg ret spændt på og jeg forventer mindre behagesyge end det vi lige har set på Orange.

19.30: MEGAN THEE STALLION på Orange
Som en anden Cardi B, BRAGEDE Megan ind på hip hop scenen med masser af charme og fandenivoldskhed med giga succes. Men også et af de rap-fænomener hvor man måske ikke heeeelt believer the hype. Men vi holder vores feminine streak, og dumper hun er det HURTIGT videre….

19.45: THE WHITEST BOY ALIVE på Arena
Når vi har været feminister – næsten – hele dagen, virker det næsten som et Metoo overgreb, at gå ind og se THE WHITEST BOY ALIVE. Men bare rolig. Der er ikke meget overgreb over bebrillede Erlend Øye som du har hørt på flere numre fra RØYKSOPP. Jeg lyttede meget til dem fra 2006-2009 med deres kælne elektroniske blanding af minimalistisk funk og disco. Det er super rar musik.

20.00: CHRISSY på Apollo
Hvad er det fiskere lytter til? De er til HOOOOUSE! Så på med din sydvest, for nu kommer der fart på. Det er hårdtpumpet og glad house-disco. Og er humøret til det, så ligger der en glad fest og venter her.

21.00: ALOGTE OHO & HIS SOUNDS OF JOY på Avalon
Shit vi har fart på! Men det skal vi have, for her ligger måske en af festivalens perler og venter. Før i tiden trak jeg min seksløber når det lugtede af world music, men det er her originalerne venter og man kan få en oplevelse af en anden verden. Reggae, funk og soul fra Ghana, kan blive den fedeste dansefest hvor du danser i bar mave med andre.

22.15: DUA LIPA på Orange
Vi så hende i 2018 på Roskilde og det er hende du kender allerede nu, eller har hørt om – ud over Helmig. Og det er værd at opleve en af poppens helt store prinsesser der har udgivet utallige hits og flere popplader af høj kvalitet.

23.30: PHOEBE BRIDGERS på Avalon
Endnu en kvinde! Jeg elsker Phoebe Bridgers. Ikke kun hendes skønne indie-rock. En rigtig singer songwriter type med masser af quirkyness. Hun har varme, dystre numre med weltschmerz og MASSER af humor. Sagde jeg at jeg elsker hende?

01.30: THE BLAZE på Orange
SLAYTTER lokker i Gloria og danske JOYCE på Avalon, men vi lukker og slukker med en nattefest på den helt store scene. To fætre fra Frankrig der byder op til fest med techno-house. Det bliver den perfekte måde at afslutte 2. dagen på – både for øjne og ører.

Det har været en vild dag og vi kommer til at sove med god samvittighed.

ROSKILDE DAG 3

Fredag den 1. juli

Der er god formiddagsmusik fra flere scener, men vi tager den med ro. Trisser nok lidt rundt, men har først et kryds i kalenderen kl. 14.00…

14.00: AMINA, SOSA og FVN på Arena
…men så starter vi også lige på og hårdt. 3 unge piger der stormer frem i dansk rap. Og det er altså ikke for bevidst at være woke, men det kan kun blive livsbekræftende at se dem stå på den største scene og give alt hvad de har.

15.00: AFRICA EXPRESS PRESENTS IN C MALI på Avalon
Et væld af afrikanske musikere opfører Terry Rileys ”In C” fra 1968. Det er et langt værk på 45 minutter. Det er lidt som monoton elektronisk musik, hvor der spilles en grundtone af et instrument, og så bygges der bare ovenpå. Det kan blive langtrukkent, men også en fantastisk oplevelse hvor stemningen bare stiger og stiger.

16.00: MITSKI på Arena
Endnu en kvindelig singer-songwriter der leverer fed indierock. Jeg har en svaghed for dem, og MITSKI er en skøn japansk-amerikaner, som laver stærk og levende pop-rock med storhed, der er godt at danse til. Hun er topcharmerende!

17.00: ARLO PARKS på Avalon
Så er der fløde! Indie-soul og jazzede toner i et glødende pop-univers. En vild stemme der kæler for dig og man fatter ikke at hun kun er 21 og englænder, for det lyder lidt amerikansk. Det er skøn chillet musik, hvor man kan slappe af og samle kræfter.

18.00: SNAIL MAIL på Pavilion
Du tror det er løgn, men her kommer endnu en ferm, kvindelig singer-songwriter med et bud på poppet indierock. Når jeg hører hendes musik første gang, føler jeg allerede jeg har hørt det før. Og DET er tegn på rigtig overbevisende sangskrivning.

19.30: THOMAS HELMIG på Orange
Tro mig, det her bliver den bedst besøgte koncert på hele festivalen. Charmetrolden er ikke det åbenlyse Roskilde navn, men jeg tror han kommer til at blæse det orange telt af med indlevelse og spilleglæde.

20.30: THE SMILE på Arena
…men Helmig får kun 50 minutter af min tid. For jeg skal ned til en af de koncerter jeg glæder mig mest til. En af de bedste plader i år, kommer fra bandet med 3 medlemmer fra Radiohead, selvfølgelig anført af en af den moderne rocks største stemmer: Thom Yorke. Hold kæft hvor jeg glæder mig til en rockseance som på plade, oser af spilleglæde!

21.00: LITTLE SIMZ på Avalon
Det er første gang det gør rigtig ondt at misse noget, men når THE SMILE slutter, løber jeg så hurtigt jeg kan med øl i blodet, over for at høre den bedste kvindelige rap-kunstner jeg kender. ALLE hendes plader er sublime og blander rap med funk, soul, R&B, electro samt diverse underarter af rap. Det har så vild en britisk flavour og hun er en dronning.

22.00: TYLER THE CREATOR på Orange
Fra dronningen af rap (i min bog) til en lige så stor original på herresiden. Glem alt om klicheen om mandlige macho rappere. TYLER rummer det hele og udfordrer rap stereotypen. Det er funky, poppet, hardcore og han blander stilarter uden at blinke. Han er et stilikon af udseende og som musiker er han svær at putte i en kasse. Han er den hippeste!

23.45: H.E.R. på Arena
Så er der mere fløde. Rendyrket R&B med følelserne uden på tøjet. Vi er helt nede i tempo og det er bare at lade sig indhylle og omfavne og så bare nyde midnatstimen med en fantastisk stemme. Det her er soul med masser af sjæl og nerve.

02.00: CHVRCHES på Arena
Holder jeg så længe? Jeg vil gøre mit bedste, for så venter der en saltvandsindsprøjtning af vild electro/synthpop a la CHARLI XCX. Det her er stor popmusik man har svært ved at stå stille til. De er som soundtracket til en amerikansk ungdomsfilm og har masser af melankoli og store følelser.

Godnat. Så er der som Nik & Jay ville sige: EN DAG TILBAGE….

ROSKILDE DAG 4 – INKL. PLAYLISTE!!!

Lørdag den 2. juli

Vi får travlt i dag….

12.00: MARINA SENA på Mantra
Vi startede med brasiliansk pop i onsdags. Og så er der sgu mere! Det kan være hårdt at starte den sidste dag oppe i gear, men vi skal jo i gang. Og denne energibombe fyrer op under sidstedagen med sambapop der også gør brug af reggae, trap og funk. Så er vi satme i gang!

12.30: CMAT på Pavilion
Jeg når det jo ikke, men et lille skud country-pop kan det måske blive til…

13.00: ERIKA DE CASIER på Avalon
Man tror det er løgn, men ERIKA er dansk! Eller, portugisisk, men vi claimer hende. Det lyder ikke sådan når hun giver os kælne poptunes med R&B feel. Det lyder som noget fra en anden tid, men er bare god, gedigen popmusik.

14.00: KINGS OF CONVENIENCE på Arena
Kan du huske THE WHITEST BOY ALIVE fra i torsdags? Erlend Øye er tilbage med endnu et originalt bandnavn som giver lounget housemusik med undertoner af bossa nova. Vi er ikke så langt fra hans andet projekt, så var du glad i torsdags, bliver du det også her.

15.00: IMARHAN på Avalon
Så skal vi til noget helt andet. Inciterende bluesmusik med algierske ørkentoner der ligesom elektronisk musik, besidder en fed monotoni. En af de koncerter jeg glæder mig rigtig meget til med rock, blues og et hav af forskellige instrumenter vi ikke ser hver dag i rockmusik.

16.00: BIG THIEF på Arenajuni skal jeg i Vega og se dem til en længe udskudt koncert. Så det er underligt at skulle se dem 2 gange indenfor et par uger. Men jeg elsker BIG THIEF så højt, at det er en god ting. Blid og følsom indierock, som sikkert slår lidt mere gnister live. De er et af vor tids bedste bands og alle deres albums er sublime!

Den 13. juni skal jeg i Vega og se dem til en længe udskudt koncert. Så det er underligt at skulle se dem 2 gange indenfor et par uger. Men jeg elsker BIG THIEF så højt, at det er en god ting. Blid og følsom indierock, som sikkert slår lidt mere gnister live. De er et af vor tids bedste bands og alle deres albums er sublime!

17.00: ST. VINCENT på Orange
Vi har været igennem en del kvinder med en guitar i favnen, og her kommer endnu en. Men hold ud, for hun er super original. Hun er svær at definere, men favner pop, synth og guitarrock. Og så er det sjovt at se hende på Orange.

18.15: SIERRA FERRELL på Pavilion
Min kone elsker country, og da hun sikkert troligt har fulgt i hælene på mig de sidste par dage, så går vi hen og får et skud country med swing og bluegrass fra Nashville sangerinden. Også fordi country bands altid har fede musikere med. Men et eller andet vil hive mig hen imod BBYMUTHA der spiller 18.30 på Mantra. Min kone kan nemlig også godt lide kvindelige rappere….

19.30: HAIM på Orange
Jeg fatter ikke folk der ikke elsker HAIM. Jeg knuselsker de 3 jødiske søstre fra LA. Deres pop-rock har tonsvis af liv, og de laver sindssygt fængende sange, som de altid leverer med et brusende overskud og med masser af humor. Et af de bands jeg glæder mig mest til, og jeg drømmer om at stå der med min kone og 3 ud af 4 af vores børn som er på festivalen. Jeg afviser ikke tårer af bar begejstring. Solen skinner selvfølgelig. Kan ikke forestille mig andet med HAIM!

21.15: IDLES på Avalon
Så skifter vi gear. Har set IDLES 2 gange og det er en eksplosion af energi, når de leverer deres punk-rock med stemninger der skifter fra løssluppen fest til dystopisk dommedag. Det bliver vildt, underholdende og britisk på den fede måde.

22.00: PINKPANTHERESS på Apollo
Det er elektronisk, det er poppet, det er samples og det er breakbeats. Soulet med gode melodier.
Gang i den på Apollo

23.00: RAE SREMMURD på Arena
Der er jo et eller andet der siger vi skal se THE STROKES på Arena, men det virker sgu lidt træt på mig. Så jeg går i Arena og får en hip-hop fest med Rae Sremmurd, som jeg egentlig ikke har lyttet til siden deres debut Sremmlife fra 2015. Vanvittig iørefaldende rapmusik der trækker på pop og R&B. Jeg tror bare det bliver sjovere end THE STROKES…

01.00: ICEAGE på Avalon
Danmarks måske mest berømmede band i udlandet de senere år er ICEAGE. De er indbegrebet af coolness og har siden debuten, evnet at lave bedre og bedre melodier. Post-punk der trækker på en klar britisk tradition som får topkarakter i alle verdens førende musikblade. Og de har ret.

02.00: FRED AGAIN på Apollo
Det er jo komisk at jeg vælger at afslutte med noget der ligner en navnebror. Du kender hittet Marea, som i øvrigt er med i afslutningsscenen i Ruben Østlunds Palmevinder, TRIANGLE OF SADNESS. Her lukker vi festivalen med en elektronisk fest og får danset de begyndende tømmermænd ud af kroppen.

Vi ses og tak for i år. Læg mærke til at jeg har lagt et link ind med 1 nummer fra ALLE dem der er på mit program. Enjoy!

Red: tjek også denne mikro-guide!

%d bloggers like this: