KALDER BERLIN I LØBET AF SOMMEREN?

Af Jan Poulsen


… så kunne du gøre værre end at lægge din vej forbi galleri Neugerriemschneider i Linienstraße 155 i Mitte, hvor den excentriske og myreflittige britiske billedkunstner, forfatter og musiker Billy Childish udstiller nye værker.
Udstillingen ’They Wanted The Devil But I Sang Of God’ er hans sjette udstilling på nævnte galleri, og den åbnede i går (10/6) og kan ses frem til den 10. august. Efter sigende er naturen på ny omdrejningspunkt for hans ekspressionistiske lærreder, som det også fremgår af de to viste billeder, og har man én gang set hans værker, er man fanget.
Desværre har vi stadig til gode at opleve ham som billedkunstner her i landet, hvor vi – mig bekendt – kun har set ham én gang tilbage i februar 2014, hvor han deltog med et enkelt (stort) lærred på en gruppeudstilling hos David Risley Gallery i København i februar 2014.
Gid der var et galleri, der ville – turde? – invitere ham! Når berlinerne har omfavnet ham så massivt, bør vi danskere naturligvis også, for teknisk set er han suveræn, og han har så meget at byde på.
Gennem de seneste godt 45 år har det gode renæssancemenneske skabt et samlet værk af uoverskuelige dimensioner: Med mere end 150 lp’er, 60 bøger og op imod 4000 malerier kan jeg ikke komme i tanke om nogen anden i nyere tid, der har været så gavmild. Når kvalitet og autenticitet tilmed er i top, og det er den i hans malerier, der nogle gange kan minde om både Heerup og Munch, men alligevel er umiskendelige Childish, er det svært ikke at blive begejstret.
I forbindelse med udstillingen i Berlin har han udgivet tre nye digtsamlinger og en lp, der deler titel med udstillingen.
Her er link til L-13, som forhandler hans bøger, plader m.m.
God weekend, folkens! ❤

%d bloggers like this: