STORE JUBILÆUMSDAG MED BOWIE, BEATLES, EIK og AYERS

Af Jan Poulsen

Det hænder, at du på min Facebook-side kan læse om særlige musikalske mærkedage, men dagen i dag (1/6) er rockmusikkens mærkedag over dem alle. Tilbage i 1967 udgav David Bowie sin første selvbetitlede lp og The Beatles deres – ifølge mange – magnum opus, Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band i England, mens Eik Skaløe og Steppeulvene herhjemme leverede deres første og eneste lp, Hip.
Og præcis syv år senere, altså den 1. juni 1974, gav den uforlignelige og desværre alt for underkendte britiske sangskriver Kevin Ayers et brag af en koncert på The Rainbow i London med et stjernehold af musikere, som blandt andet talte John Cale, Brian Eno, Nico, Mike Oldfield og Ollie Halsall. Inden måneden var omme, kunne publikum fra koncerten – og alle os andre – høre et længere uddrag derfra på den på alle måder fantastiske live-lp, June, 1. 1974.
I dag letter vi på hatten, løfter glasset, fejrer 55-års (og nå ja, 48 års) jubilæumsdagen og (gen)hører de fire nævnte lp’er.
Hip! Hip! ❤

%d bloggers like this: