IGGY POP OVERRASKER PÅ NY TURNÉ

Af Jan Poulsen


Sommeren er kun få dage gammel, når IGGY POP vender tilbage til sin bedstefars hjemland for at spille på Værket i Randers den 3. juni og i Falkoner Salen i København den 5. juni, og hvis hans optræden i Paris i søndags (8/5) ellers er afslørende for koncerterne, kan danskerne godt skrue forventningerne yderligere op.
Han har et helt nyt backingband i ryggen, hvor kun guitaristen Sarah Lipstate umiddelbart ringer en klokke, da hun tidligere – under kunstnernavnet Noveller – har turneret med ham som opvarmning, også her i landet i 2016, mens resten af det syv personer store band er overvejende franske musikere, hvoraf flere – ligesom Lipstate – medvirker på hans seneste album Free (2019).
Han har også taget mange ”nye” numre på repertoiret, bl.a sjældent spillede sange fra Raw Power, New Values og Zombie Birdhouse, og måske mest overraskende valgt at fortolke Neu! og deres mesterlige Hero fra bandets tredje lp Neu! ’75.
Den kan du opleve i en publikumsoptagelse fra i søndags nedenfor.
Vil du høre originalindspilningen med Neu!, er der også link til den, og har du herefter mod på mere Neu!, kan du søndag aften (15/5) opleve bandets Michael Rother – bl.a. flankeret af Neu!-trommeslager Hans Lampe – i DR Koncerthuset til en af de sjældne koncerter, hvor aftenens hovednavn spiller først 😉
(Efter Michael Rother går Einstürzende Neubauten på scenen).

%d bloggers like this: