ET VÆKKEUR I CECIL TAYLORS FLYGEL

Af Lars Movin

ET VÆKKEUR I CECIL TAYLORS FLYGEL
eller: TORBEN ULRICH I BEAT PÅ ENGHAVE PLADS

I løbet af de sidste små tyve år har jeg haft det privilegium at være involveret i hele seks bogudgivelser med Torben Ulrich – som forfatter, bidragyder, redaktør og/eller en eller anden grad af fødselshjælper.

En af de seneste, “Et vækkeur i Cecil Taylors flygel”, udkom i forbindelse med Torben Ulrichs 90-års fødselsdag i 2018 og er nu udsolgt fra forlaget. Dog kan det oplyses, at nogle få eksemplarer fra restlageret er sat til salg i pladebutikken Beat på Enghave Plads til den beskedne pris af 100 kroner. Bogen rummer et fyldigt udvalg af Torben Ulrichs indsigtsfulde og umanerligt velskrevne tekster om jazz fra perioden 1945 til 2005, den er smukt layoutet af de mesterlige grafikere Mette og Erik Mourier – sidstnævnte desværre nyligt afdød – og så er dens forside prydet af et formidabelt portræt ved den ligeledes desværre afdøde fotograf Tove Kurtzweil.

En status over de Torben Ulrich-bøger, som undertegnede indtil videre har haft fingrene i, ser således ud:

“Jazz, bold & buddhisme” (udvalgte tekster) (2003).
“Udspil – samtaler med Torben Ulrich” (biografi) (2004).
“Terninger, tonefald” (Songlines) (2005).
“Stilhedens cymbaler” (Songlines) (2007).
“Et vækkeur i Cecil Taylors flygel – tekster om jazz, 1945-2005” (2018).
“Boldens øjne, værens ben – Notater langs idrættens spalte(n)de veje” (2018).

Endnu en bog – nummer 7 i rækken – er på vej. De nærmere omstændigheder vil blive annonceret snarest, men i skrivende stund kan det afsløres, at teksterne er i hus, og at vi blot mangler at indsamle det sidste billedmateriale og sådan. Den nu 93-årige Torben Ulrich har antydet, at det nok bliver den sidste udgivelse fra den kant. Men titlen er “Still in Play”, så – man ved jo aldrig …

%d bloggers like this: