ÅRETS RECORD STORE DAY-HØJDEPUNKT

Af Jan Poulsen


Den årlige begivenhed har for længst udspillet sin berettigelse, for de senere år har op imod 90 procent af udgivelserne til Record Store Day, som i år finder sted i dag (23/4), blot været regulære genudgivelser i farvet vinyl af velkendte titler. Og dermed langt fra den oprindelige tanke bag begivenheden om at udgive eksklusive cd’er- og vinylplader, som fans udelukkende kunne købe i fysiske musikbutikker for dermed at støtte den – i en nettid meget sårbare – del af den musikalske fødekæde.
Når det er sagt, er der naturligvis guldkorn indimellem hvert år; alt andet ville også være noget nær utænkeligt, da vi trods alt taler om hundredvis af titler.
Årets højdepunkt hørt herfra er en genudgivelse af en 7”-single med amerikanske Natalie Mering alias WEYES BLOOD, som hun udgav i 2017 i et begrænset oplag med den overordnede titel A Certain Kind Of Everybody.
Bag dén titel gemmer sig hendes top-uimodståelige fortolkninger af henholdsvis The Soft Machines ballade A Certain Kind og Fred Neils Everybody’s Talkin’.
Det er langt fra hver dag, at The Soft Machine bliver fortolket og så endda med en sang fra deres bedste lp, den eponyme debut-lp fra 1968, som var det eneste album, bandet udgav med Kevin Ayers på holdet.
Med andre ord: Adskillige grunde til at høre Weyes Blood, så nu ved du, hvad du skal kigge efter, når landets pladebutikker slår dørene op til den 15. udgave af Record Store Day. For de har forhåbentlig bestilt Weyes Blood hjem.

%d bloggers like this: