Man skal ikke altid tro på det, man ser

Af Arne Herløv Petersen

Man skal ikke altid tro på det, man ser. Her er for eksempel et billede fra en demonstration i 1963 på Rådhuspladsen. Det er mig, der sidder længst til højre under atom-emblemet.
Men det er ikke fra en demonstration. Det er fra optagelserne til filmen “Hvad med os?” Vi er statister.
Faktisk blev vi filmet nogen tid efter atomprøvestoppet, og mange venlige mennesker, der så vores banner, kom over og sagde til os, at vi var lidt for sent ude.

Til venstre i anorak over første atomemblem Henrik Nørreholm, derefter Werner Rasmussen – kaldet Rapper – med briller. Den pige, der sidder vendt mod mig, hed dengang Eva Cohn. Foran er Finn Ejner Madsen, men som jeg tror kan være Tarjei Haaland.
De var alle sammen fra Bernadotteskolen og alle sammen aktive i Atomkampagnen, der fik det honorar, vi fik for det.
Morten Thing var der også.
Jeg ved ikke bestemt, hvem pigen til venstre – der holder banneret – er. Det kunne måske være Jytte Høy.
*
Om aftenen var jeg i Tivoli, hvor Count Basie spillede på Plænen. Så der kom nogle af de samme fra Bernadotteskolen igen. Selv om det på det tidspunkt var fem-seks år siden, vi gik ud af skolen, holdt vi stadig sammen.

Der var sat alle sejl til med “Hvad med os” Panduro skrev manuskriptet, og Henning Carlsen var instruktør. Maud Berthelsen havde den kvindelige hovedrolle. Men jeg var ikke rigtig glad for filmen, da jeg så den tre måneder senere. Jeg syntes, den virkede noget uforløst og postulerende, lidt uægte og melodramatisk.

%d bloggers like this: