Historien om et Gasolin’ cover

Af Jørgen Angel

Nu om stunder kan man lave hvad som helst i Photoshop (hvis man er skrap nok). I det nogle af os kalder de gode gamle dage, var det anderledes kompliceret at “lave numre”. Her er et eksempel.
I 1976 udkom Gasolin med dobbelt-LP’en ‘Gasolin Live Sådan’. Der skulle selvfølgelig et livebillede på forsiden. Det skulle være et godt billede og alle fire skulle være med på billedet. Der var ingen fotografer, der havde ‘billedet’. Jeg havde fotograferet Gasolin i Tivoli eller Falkoner og havde et godt billede – men, men… Søren Berlev var forsvundet i røgen. Jeg havde et andet, han var med på. Så kom eksperternepå arbejde. Der skulle laves store mellemnegativer. Berlev skulle fritlægges som håndarbejde med små strimler rødfilm. Flere mellemnegativer og de to billeder skulle ‘knappes sammen’, dvs sammenkopieres. Til sidst var det færdige resultat der.

Pladeselskabet og Gasolin var glade. Det var jeg også. Et bevis på at arbejdet lykkedes er, at jeg endnu ikke har mødt nogen, der har spottet sammenkopieringen. Når jeg fortæller det, kan de godt se det. Har du den på vinyl, kan du, måske, se det.
Coveret er, selvfølgelig, fristes man til at sige, lavet af Peder Bundgaard.

I dag kan man lægge stjerneeffekt på i Photoshop. Den gang måtte man beslutte sig inden optagelsen og sætte et specielt stjernefilter på optikken. Det har jeg brugt her.

Det var en historie fra de gode, gamle dage da alt var analogt men besværligt.

Køb Jørgen Angels billeder her.

%d bloggers like this: