Mit møde med Gorbatjov

Af Søren Rud

Det er i dag 30 år siden, at Mikhail Gorbatjov trådte tilbage som Sovjetunionens præsident. Han var landets leder fra 1985, hvor han blev valgt til Generalsekretær for Det kommunistiske Parti. Først i 1990 oprettes præsidenttitlen, og Gorbatjov havde posten som præsident fra foråret 1990 til 25. december 1991, hvor han gik af, da unionen reelt kort tid før var blevet opløst. Det var Gorbatjov, der indførte Glasnost (åbenhed) og Perestrojka (omstrukturering) som var medvirkende til den kolde krigs ophør og altså Sovjetunionens opløsning.
Jeg fotograferede ham i Kreml i Moskva i 1986 under et officielt besøg af den danske statsminister Poul Schlüter. Jeg rejste bl.a. sammen med de fantastiske pressefolk, Jens Dresling og Samuel Rachlin. Det var sidstnævnte der på turen lærte mig at drikke pebervodka 🙂

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.