Bob Dylan i Aarhus

Af Lars Movin

BOB DYLAN I ØST FOR PARADIS
(tirsdag kl. 18:30 – kun få billetter)

En sidste påmindelse om Bob Dylan-arrangementet i Aarhus-biografen Øst For Paradis tirsdag aften, hvor jeg med udgangspunkt i min bog “Farlige film 1 – Fluxus / Yoko Ono / Bob Dylan” vil introducere Dylans sjældent viste spillefilm fra 2003, “Masked and Anonymous”. I filmen, der udspiller sig i det postrevolutionære kaos i et ikke nærmere specificeret latinamerikansk land, som også KUNNE være en fremtidsvision af et Los Angeles i opløsning, optræder Dylan selv i hovedrollen som en støvet musiklegende, Jake Fate, der hentes op af et fangehul for at være galionsfigur ved en støttekoncert for et tvivlsomt projekt. Selve handlingen er naturligvis den rene fiktion. Men den række af sange, som Dylans toptunede turnéorkester diverterer med undervejs, er særdeles virkelige. Ligesom der også er skrevet en del referencer til virkelige hændelser ind i manuskriptet – for eksempel i filmens afsluttende sekvens, hvor kameraet holdes fast på Jake Fates ansigt, mens han på lydsiden reciterer en monolog, der meget vel kunne være talt ud af den virkelige Dylans mund:

“I was always a singer and maybe no more than that. At times it’s not enough to know the meaning of things, sometimes we have to know what things don’t mean as well. Like what does it mean to not know what the person you love is capable of. Things fall apart. Especially all the neat order of rules and laws. The way we look at the world is the way we really are. See it from a fair garden and everything looks cheerful. Climb to a higher plateau and you’ll see plunder and murder. Truth and beauty are in the eye of the beholder. I stopped trying to figure everything out a long time ago.”

Det begynder at stramme til med billetterne til tirsdagens arrangement – i skrivende stund er der mindre end 20 pladser tilbage – så hvis du bor i Aarhus-området og er frisk på en unik aften i Bob Dylans tegn, skal du nok ikke tøve for længe med at sikre dig en billet via dette link.

%d bloggers like this: