TI STORE SANGE FRA 1972

Af Per Wium

For tiden hygger jeg af og til med at forberede et opslag, som jeg “poster” på Facebook den 1. januar, 2022.
Opslaget får titlen “Ti store sange fra 1972” fordi det næste år er 50-året for disse sange.
Det er tradition, jeg har haft efterhånden en del år og det er sjovt for mig (og måske andre) at dykke ned i ens favorit-sange fra et kalenderår.
Det er ikke tænkt som en “kanon”, det er helt subjektivt og en ren Per-liste.

Een af de sange, der helt sikkert kommer med, er Culpepers Orchards “Trying to find home”.
Fra gruppens tredje album “Going for a song”.
Sanger og guitarist Cy Nicklin i front, Michael Friis på bas og nu med en række nye musikere i bandet. Bl.andre trommeslager og sanger Tom McEwan. Det var en forandringsperiode for gruppen med medlemmer der kom ind og ud af bandet. Kort efter udgivelsen af albummet blev der dog i flere år en fast (og god) konstellation: Foruden Nicklin, Friis og McEwan var det guitaristen Thomas Puggaard-Müller og organist Thor Backhausen*.
Mit danske favoritband til alle tider.

  • – verden er lille. Da jeg kom med i ACHE i 1976, købte jeg Backhausens Hammond-orgel.

%d bloggers like this: