Stephen Sondheim er død

Af Lars Kjær

91 gode, produktive år og en veloverstået Thanksgiving – og så døde han pludselig i går, musicalernes Shakespeare.

Let tilgængelig var han ikke – der var ikke meget Cats over ham – men derimod intellektuelle øvelser, som en musical omhandlende en massemyrdende barber fra Victoria-tidens London, en farce udspillende sig i Romerriget, en musical inspireret af Georges Seurats pointilistiske maleri ‘Un dimanche après-midi à l’Île de la Grande Jatte’ og musicals inspireret af Brødrene Grimms eventyr og Mozarts ‘Eine kleine Nachtmusik’ kombineret med Ingmar Bergmans ‘Sommarnattens leende’.

Nå ja, så skrev han jo også ‘West Side Story’ sammen med Leonard Bernstein…

Født i New York og i træning hos de bedste, Richard Rodgers og Oscar Hammerstein II, og en livslang karriere først og fremmest på Broadway, hvilket understreges af hans hele 9 Tony Awards – inklusive én for sin samlede indsats som den store fornyer af den amerikanske musical.

Det blev da også til en Oscar, 8 Grammies, en Pulitzer og Præsidentens Frihedsmedalje uddelt af Barack Obama i 2015.

Hvil i fred Stephen Sondheim. Sangene vil stå for evigt og her er en håndfuld af de mere kendte:

‘Send In The Clowns’

‘Sooner Or Later’

‘Not While I’m Around’

‘Somewhere’

‘Let Me Entertain You’

%d bloggers like this: