GENOPLEV 25 ÅR I OG MED VEGA

Af Jan Poulsen


Her i september 2021 er det 25 år siden, at det gamle Folkets Hus på Enghavevej i København blev omlagt til VEGA, og siden har musikere i de fleste genrer og fra alle tider og verdensdele indtaget en af husets tre scener og givet os store oplevelser.
Dengang – i de tidlige år – var der ofte dage mellem koncerterne, mens der i nyere tid oftere har været flere koncerter samme dag. VEGA har kapaciteten til det meste og er samtidig intimt, så de optrædende og publikum er både stemnings- og energiskabende tæt på hinanden, og også derfor er det et særdeles eftertragtet spillested for både danske navne og mange internationale musikere på europæisk turné.
I forbindelse med VEGAs 25-årsjubilæum har husets art director igennem mere end 20 år, Dennis Mejdal, været i arkiver og andre steder og har fremtryllet alle månedsplakaterne, som han har samlet i en flot coffee table-bog på små 300 sider.
Jeg har haft fornøjelsen at skrive et længere forord til bogen, og det har vitterlig været en fornøjelse at se de mange plakater og blive transporteret tilbage i tiden til både små og store koncerter med et utal af bands og solister; mange er stadig populære og er vendt tilbage til VEGA igen og igen, andre voksede hurtigt ud af VEGA og spiller i dag i arenaer, og andre igen er helt glemte eller ligefrem døde.
Det hele kan genopleves på det indre lærred via ’Ikke bare en plakat’ med undertitlen ’25 år med VEGAs koncertplakat’.
Bogen udkommer fredag den 17. september, og den kan allerede nu forudbestilles fra VEGAs hjemmeside.
God tur tilbage i tiden! 🙂

%d bloggers like this: