BURROUGHS I NUTID / BURROUGHS I NY TID

Af Lars Movin

Mens der stadig ikke er et eneste af vore hjemlige medier, som har omtalt min seneste bog om William S. Burroughs – den første danske bog af sin art – viser den fremragende norske/internationale avis NY TID vejen med en anmeldelse skrevet af digteren og filmmageren Terje Dragseth.

Det er selvsagt en anmeldelse, jeg er MEGET glad for – ikke blot fordi den er positiv, men nok så meget fordi Dragseth læser bogen sådan, som jeg havde håbet, at den ville blive læst. Om Burroughs generelt skriver han:

“Burroughs forfatterskap er et kunstprosjekt som projiserer på vitensøkonomien, opplevelsesindustrien og finansøkonomien, eller med andre ord industrien som har produsert den kapitalistiske kulturen og som igjen har formet oss til passive konsumenter og via ideologisk kontroll og propaganda (reklame) preget vår måte å tenke på. Burroughs er essensielt en politisk forfatter.”

Artiklen slutter:

“Værs så god! En bok for alle med interesse for litteratur og kunst. Ta Burroughs verk og ideologikritikk på alvor og la slik praksis være en veiviser til ny litteratur og totalt annerledes kunst – om det er mulig å vri seg ut av konvensjonenes klamme reaksjonære rammer og utvikle et språk ingen har tenkt eller sett før.”

Hele Terje Dragseths anmeldelse i NY TID kan læses her.

Køb bogen for kr. 250 her.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.