TOWERS OPEN FIRE PÅ CHRISTIANIA

Af Lars Movin

TOWERS OPEN FIRE PÅ CHRISTIANIA (lørdag kl. 19)
eller: BERLIN SOUP 2021

Det er nu sjette gang, at de tapre (og yderst fredsommelige) kulturkrigere Jesper Dalmose & Lennox Raphael (se billederne) har kastet al deres idérigdom og foretagsomhed ind i at brygge en omgang Berlin Soup sammen. Og også i denne ombæring har den tværdisciplinære festival, der blev grundlagt i Berlin i 2013, både vilje og vingefang til at favne alt dét, som på de mest forunderlige måder kan berøre os med et åndepust af inspiration. Årets udgave af Berlin Soup blev indledt fredag i Støberiet i Korsgade på Nørrebro med et blandet program af musik, poesi og dét, der ligner. Og i dag fortsætter festlighederne i Gallopperiet på Christiania med et ligeledes varieret program bestående af alskens godterier fra de kunstneriske randområders store suppegryde. Programstart er kl. 14:30 med harpespil ved Gabrielle Reger. Kl. 16 introducerer og viser den amerikanske digter og aktivist Bob Holman filmen “Ginsberg’s Karma”, optaget sammen med beat-ikonet Allen Ginsberg i Indien i 1962. Kl. 17:15 er der koncert med Sophia Hesselberg. Kl. 19:00 taler undertegnede om William S. Burroughs og viser eksperimentalfilmen “Towers Open Fire” (1963). Og senere på aftenen er der mere musik, poesi og performance ved Kristian Tangvik, Jens O. Magnussen, Jørgen Teller, Lennox Raphael, Claus Bøje, Martin Lau, Julian Layn, Tove Vestmø, Alex Choub og Betty Desponi Athanasidou.

What a soup!

Berlin Soup 2021 fortsætter frem til fredag den 20. august – tjek hele programmet på her.

%d bloggers like this: