BOWIE-GULD FRA GEMMERNE

Af Jan Poulsen


For flittige læsere af min Facebook væg kommer det næppe som en stor overraskelse, at boet efter DAVID BOWIE og Parlophone gør en endog meget stor indsats for at holde pladebranchen oven vande, og det er vi nogle, der ind imellem er glade for. Især når kvaliteten er som på dagens (28/5) udgivelse.
The Width Of A Circle er to cd’er i “bogformat”, som kan ses som en delvis ukendt fætter til The Man Who Sold The World; dvs fyldt med studieindspilninger og liveoptagelser fra 1970, hvor Bowie også skrev og indspillede sin nævnte tredie lp, hvis åbningsnummer har lagt titel til den nye udgivelse.
Dobbelt-cd’en indeholder 34 sange: Fjorten fra BBC-programmet The Sunday Show med John Peel som vært, fem fra Lindsay Kemp-forestillingen The Looking Glass Murders aka Pierrot In Turquoise, elleve singlenumre, hvoraf de fem er i helt nye 2020-mix, og hørt herfra udgivelsens højdepunkt: Fire numre med Hype optaget live af BBC i marts 1970 til programmet The Sounds Of The 70’s.
Hype var det kortlivede (heavy rock!) band, Bowie havde med Mick Ronson (guitar), Tony Visconti (bas) og John Cambridge (trommer) inden The Spiders From Mars, og på de fire sange – Waiting For The Man, The Width Of A Circle, Wild Eyed Boy From Freecloud og The Supermen – er bandet (og navnlig Ronson) mere end tændt. Det er en gave at få den optagelse ud i det åbne.
I det hele taget er dagens udgivelse en vidunderlig gave til Bowie-aficionados over alt, stor som lille, da den indeholder en hel del ikke tidligere udsendt materiale.
Udover de to cd’er med en samlet spilletid på to timer og ti minutter indeholder The Width Of A Circle også en rigt illustreret bog på 56 sider, hvor man blandt andet kan se de unikke omslag på de ultra-sjældne danske 7″-singler The Prettiest Star og Memory Of A Free Festival.
The Width Of A Circle udkommer kun på cd, men (måske?) som et lille plaster på såret for David Bowies vinylære fans udbyder hans hjemmeside en særlig 10” med fire af sangene fra cd-sættet.
Vil du høre et af de nye 2020-mix, er der her et link til Holy Holy:

%d bloggers like this: