Blokaden af Gaza er ulovlig

Af Eva Flyvholm

I dag har været en vigtig dag i dansk udenrigspolitik og en god dag for Enhedslistens arbejde for et frit Palæstina. Det sker ikke ret tit.

Enhedslisten har sammen med SF og Radikale fået Regeringen og et bredt flertal i Folketinget med på at Danmark skal arbejde for:

  • at stoppe blokaden af Gaza! Det er nyt at Socialdemokratiet, Venstre, Konservativt Folkeparti, Liberal Alliance er med på det. Og det er i den grad på tide, at tingene rykker sig. Blokaden af Gaza er ulovlig og er kollektiv afstraffelse af to millioner af civile.
  • at Danmark engagerer sig i forhandlinger om en undersøgelse af krigsforbrydelser på begge sider i FN’s menneskerettighedsråd, som skal vedtages i morgen. Det er stort. Danmark har tidligere stemt blankt. Men nu er der åbnet op for at Danmark kan være med til at sikre, at ansvarlige for krigsforbrydelser kan stilles til ansvar både i Israel og Palæstina. Vi vil gøre alt for at Danmark stemmer ja i morgen.

Tak til alle, der er med til at åbne op for at Danmark kan handle og tage bare lidt mere ansvar!

%d bloggers like this: