Fy for helvede

Af Pernille Skipper, Enhedslisten

Regeringen vurderer, at det er så sikkert i Damaskus, at flygtninge kan sendes hjem. Teenagere på vej til en dansk studenterhue. Hårdtarbejdende familier. Jeg græmmes.

To ting bør blive sagt:
1) sikkerhedssituationen i Damaskus betyder, at den danske ambassade er lukket. Hvordan kan det være sikkert for en hjemvendt teenager, der er flygtet fra diktaturet, men ikke for danske diplomater!? Så enkelt kan det jo siges.

2) de udviste bliver ikke reelt sendt afsted. For der er ikke en hjemsendelsesaftale med Assad og Syrien. Det kommer der nok heller ikke foreløbig. Ergo er konsekvensen, at de mennesker, der nu har fået et afslag på opholdstilladelse, skal sidde på et udrejsecenter et sted i Danmark – i stedet for at gøre deres uddannelse færdig, få et arbejde og bidrage. Her kan de så rådne op indtil den dag, de går under jorden, bliver psykisk nedbrudte eller lignende.

Fy for helvede.

%d bloggers like this: