FLYGTNINGE ER OGSÅ MENNESKER

Af Carsten Jensen

Antallet af flygtninge i verden vokser. Men færre og færre får asyl i Danmark. Ligger Danmark ikke midt i verden?

Ikke hvis man skulle tro flertallet af danske politikere. Så ligger vi på en fjern planet, som det er umuligt at nå frem til. Vi er pligt- og ansvarsfri midt på en stadig mindre klode.

Danske politikere indvender altid, at hele verden kan ikke få asyl i Danmark. Det er der heller ingen, der forlanger. Men vi har plads til flere, end vi tager imod. FN anbefaler 500 såkaldte kvoteflygtninge. Sidste år tog vi 31. I de forudgående år slet ingen.

Regeringen påstår, at flygtninge fra Syrien eller Afghanistan risikofrit kan vende hjem, skønt aviserne dagligt fortæller den modsatte historie.

Selv de heldigste flygtninge får kun midlertidige opholdstilladelser, hvad der tvinger dem til et liv i en nedbrydende angst og usikkerhed, som ikke mindst påvirker børnene.

Har du også svært ved at forstå, hvorfor flygtninge skal tvinges ud på livsfarlige flugtruter, når de i stedet kunne henvende sig til danske ambassader og konsulater med deres ansøgninger og komme hertil på en ordentlig måde?

Synes du også, at det, der foregår på de såkaldte udrejsecentre ligner menneskemishandling?

Intet mennesker er nogen sinde blevet mindre af at hjælpe et andet. Hvis du synes, at flygtninge også er mennesker, og at de, der har mistet alt, fortjener en hjælpende hånd, så støt borgerslaget om en revision af en dansk asyllovgivning, der ikke bare gør flygtninge chanceløse, men også gør os danskere mindre og mere smålige, end vi behøver at være.

Gør Danmark til et bedre land. Hjælp mennesker i nød. Det er to sider af samme sag.

Skriv under her.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.