SPAR DEN DANSKE STAT FOR ULEJLIGHEDEN

Af Carsten Jensen

Skal muslimer behandles for covid-19, hvis de er ankommet til Danmark for nylig, som asylansøgere, kvoteflygtninge eller indvandrere?

Ikke, hvis det står til 20 % af den danske befolkning, skal man tro en opinionsundersøgelse i et studie om “velfærdschauvinisme”, foretaget af to sociologer fra Københavns Universitet og offentliggjort i dagbladet Information. Så skal de fordømte muslimer bagest i køen. De har jo ikke bidraget til den danske velfærdsstat sådan som vi andre hårdtarbejdende skatteydere.

Og hvis de rettroende nu gisper efter luft og har akut brug for en respirator? Er deres sidste ressource så ikke bare Allah, som jo i forvejen påstår, at han er almægtig?
Er det sådan, tankegangen er?
Eller skal de kortåndede først dokumentere deres trækprocent og have bestået indfødsretsprøven og kunne citere nationalskjalden Adam Oehlenschlägers samlede værker, sådan som de 20 %, der nægter dem behandling, garanteret kan?

Vi kan vel også være sikre på, at disse ihærdige forsvarere af danske værdier, der nægter nyankomne fremmede hospitalsbehandling, som en selvfølge selv betaler topskat, og at ikke så meget som en eneste af dem er på overførselsindkomst?

Og ja, hvad med dem på overførselsindkomst? Skal de også have mindre ret til livet? Eller er det slet ikke indkomst, men religion og etnicitet, der bestemmer vores ret over de andres liv og død?

Pernille Vermund fra Nye Borgerlige og Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti har endnu ikke foreslået en lov, der nægter corona-angrebne fremmede ret til danske hospitalssenge, men mon ikke de i disse dage ærgrer sig over, at de ikke havde samme fantasi som de to forskere, der fandt på at stille det afslørende spørgsmål?

Og mon ikke vi snart hører et ekko af undersøgelsens resultat i munden på diskriminations-genierne Vermund og Messerschmidt? 20 % er jo også en slags stemmer.

Inger Støjberg advarede engang i annoncer i libanesiske aviser mellemøstlige flygtninge og indvandrere mod at komme til Danmark. Den nu detroniserede politiker har netop oprettet et nyt konsulentfirma med et manende navn, der lyder mere som en afdeling af den danske hær med Støjberg selv i rollen som F-35 bombefly end et normalt firma. “Inger Støjberg – til kamp for danske værdier” hedder militsen forklædt som firma, der tydeligvis henvender sig til alle flygtninge- og indvandrer-fjender i det borgerlige Danmark. I den nye opinionsundersøgelse må Støjberg da kunne finde inspiration til en ny kampagne rettet mod alle de uvidende stakler, der i Mellemøsten af ubegribelige grunde drømmer om et tilflugtssted i Danmark:

“Du dør med garanti hurtigere og billigere hjemme i ruinerne. Spar den danske stat for ulejligheden og dig selv for en udgift.”

Illustration: Christian Lemmerz

%d bloggers like this: