BORGERLIG CORONA-NEDSMELTNING

Af Peer Aagaard

Som jeg har forstået det, så indhentede Mette Frederiksen og regeringen i starten af COVID-19-krisen råd fra en masse videnskabsfolk. Derefter traf hun en politisk beslutning om at gå med livrem og seler og indføre restriktioner, som var strengere end dem, forskerne anbefalede.

Den beslutning bliver hun nu stærkt bebrejdet af borgerlige politikere, men den var stærkt medvirkende til, at Danmark kom lettere gennem krisens første måneder end en lang række andre lande.

Samtidig står vi i dag i den situation, at videnskabsfolkene er fuldkommen enige om, at vi bør fortsætte med alle restriktionerne, men nu kræver de borgerlige pludselig, at Frederiksen giver fanden i forskernes gode råd og lukker samfundet mere op, selv om det folkesundhedsmæssigt vil være det rene vanvid.

Så i al sin enkelhed går den borgerlige Corona-strategi ud på til enhver tid at gøre det stik modsatte af, hvad regeringen siger. Virkelig betryggende. Not.

I øvrigt er det fascinerende at iagttage, hvordan de samme borgerlige under denne krise har annammet, omfavnet og adopteret socialismen i et omfang, som selv socialister finder grotesk. Normalt er kapitalisternes kongstanke “lad falde, hvad ikke kan stå”, men i disse tider gennemsyres luften af borgerlige krav om fantasillioner i støtte til alle dele af erhvervslivet, og de gør det velvidende, at de aldrig selv kommer til at medvirke til at genoprette økonomien, fordi de ikke har været længere fra at generobre magten i årtier. Det er ikke noget kønt syn.

Jeg er ikke socialdemokrat, men jeg priser mig lykkelig for, at Danmark i denne svære tid ikke er ledet af en flok borgerlige i forskellige stadier af intern opløsning. Havde vi været det, ville antallet af Corona-ofre være mange gange højere og statskassen meget tommere, end tilfældet er.

Jeg er desuden rystet over, at de borgerlige i populismens navn nu er begyndt at bruge vendinger som, at de vil have deres frihed tilbage, når de stiller krav om færre restriktioner. Dermed er de ikke en skid bedre end de sortklædte typer, der gør gaderne usikre i hovedstaden, og som brænder statsminister-dukker af. De borgerlige elsker at anvende gloser som ansvarlig og fornuftig, men lige nu tér mange af dem sig som skrigende pattebørn, der absolut skal markere være på tværs i en tid, hvor sammenhold i befolkningen er afgørende for, hvor mange flere som skal dø under pandemien.

Samfundssind, solidaritet og forsigtighed er nøgleord i denne tid. De borgerlige udviser ingen af de tre. Det er fa’me uhyggeligt, du!

%d bloggers like this: