Hvad sker der på aktiemarkedet?

Af Badah Shah

Jeg ved godt, at vi har minkkompensationen, tvangsfjernelser og vaccine-udrulning at diskutere – MEN i disse dage sker der noget historisk, som jeg vil gerne lige gøre folk opmærksom på. Det er ikke set før.

Det handler om investering i aktier. I dag har det danske marked været utrolig rødt. Mange spørger hvorfor og hvad der kan ligge bag, fordi der er ikke kommet nogle dårlige nyheder.

Svaret er, at Danmark føler konsekvenserne af en kamp mellem internetinvestorer og Wall Street spekulanter. Hvilket er ret fedt (dyrt, men fedt).
Ligesom sociale medier demokratiserede vores dialog har aktie-apps demokratiseret vores aktiehandler. Flere borgere har fået muligheden til at investere; selv små beløb.

Det hele drejer sig om selskabet Gamestop. De store drenge på Wall Street har satset mange milliarder på, at Gamestop mister værdi.
Individuelle internetinvestorer fra reddit har, som modsvar, satset mange penge på, at Gamestop stiger i værdi.
Denne kamp har været i gang siden starten af januar og det er ved at ramme bristepunktet. I går aften trak selskabet Melvin Capital sig ud kampen med et tab (ifølge rygter) på knap 3 milliarder USD.

Det har den afledte effekt, at de store selskabers penge skal justeres i andre investeringer, herunder danske aktier, som tager et styrtdyk. Jeg har selv mistet ca. 7% i Vestas i dag.

Jeg er af den holdning, at privat investering er fremtiden og at Wall Streets egenrådig spekulation er fortid. Denne kamp som udspiller sig nu kan blive rigtig dyrt; for alle parter. Det kan også have en domino-effekt på mange andre selskaber. Men den er vigtig. Og det sgu historisk.

2021 starter godt nok i samme tråd som 2020.

%d bloggers like this: