Indsættelsen af Præsident Biden og Vicepræsident Harris

Af Peer Aagaard

Flere og flere bakker i disse timer op om tanken om at gøre indsættelsen af Præsident Biden og Vicepræsident Harris til en virtuel begivenhed eller måske at flytte den til et andet sted.

Nogle foreslår at afholde ceremonien indeni Det hvide Hus, andre taler om Højesteret lige ved siden af. Andre igen har bragt det vidunderlige forslag på bane, at foretage handlingen på Ellis Island i New York – den lille ø, hvor immigranter til USA ankom i gamle dage, som ligger lige ved siden af Frihedsgudinden på Liberty Island.

Imod disse forslag taler naturligvis, at mange gerne vil efterlade det indtryk, at USA er aldeles upåvirket af det republikanske stormløb på Kongressen.

For forslagene om at flytte begivenheden taler, at sikkerheden vil kunne øges betydeligt, hvis man kommer væk fra det store åbne område, som er Washington Mall, og at COVID-19 risikoen samtidig også sænkes betydeligt ved færre deltagere.

Gør man ceremonien virtuel, undgår man også det sikkerhedsmæssige mareridt at have landets kommende præsident og vicepræsidenten på det samme sted.

I en tid hvor den meget mørke del af nettet summer med højreekstreme terroristers tanker om disruption, drab, vold og ødelæggelse vil det være rettidig omhu at gøre alt for at skåne både den kommende POTUS og VP samt ikke mindst Washington D.C.’s borgere for disse bøller hærgen.

Uanset location vil jeg sidde klistret til skærmen 20. januar kl 18 dansk tid. Det vil være endnu en af de sjældne lejligheder, hvor et kollektivt lettelsens suk nærmest vil være hørligt over hele internettet, mens et trist og skændigt kapitel i USA’s historie bringes til en ende.

%d bloggers like this: