Kjeld Tolstrup Gade

Af David Bentow

Det er flere år siden jeg sidst var i Aarhus. Men i går så jeg tilfældigt et billede (som jeg har tilladt mig at låne) på FB der viste, at byen har hædret Kjeld Tolstrup med sin egen gade.

Det synes jeg er rigtigt fint, for få har gjort mere for byens klubliv end Kjeld, som jeg stadig anser for at være Danmarks hidtil største DJ.

Jeg mødte ham i begyndelsen af 1990erne, fordi han lavede et dance remix af Sort Sols cover af 60’er sangen Love is all around (i øvrigt ca. tre år før Wet Wet Wet fik et globalt hit med deres cover af samme sang).

Og Kjeld og jeg klikkede. Jeg elskede at gå med på hans Klub Kronstadt, og når han spillede på Vestergade 58, Mejlgade, og andre steder. Ja, jeg dyrkede Kjelds klubscene så meget, at jeg i en kortere periode boede hos ham. I en lejlighed der stort set kun bestod af et stort, lyst lokale, med tusinder af plader, og så to madrasser, i hver sit hjørne.

I 1993 kom jeg ind på Journalisthøjskolen, og det synes Kjeld var ret fedt. For hvad ikke mange vidste, så var hans far, Tor, først erhvervsredaktør, og siden i mange år chefredaktør på Jyllands-Posten.

Kjeld inviterede mig flere gang med, når han skulle spille på Ministry of Sound i London, og megaklubberne på Ibiza. Men jeg var blevet far, så kom aldrig af sted med ham.

Sidst jeg mødte Kjeld var til en frokost i Meatpacking District i det New York vi begge elskede, og hvor jeg dengang boede. Det var omkring 2007, og han var blevet mere afdæmpet, og havde lagt både sprut og andre festmidler på hylden. Men han var passioneret, som altid.

I marts 2011 døde Kjeld, kun 44 år gammel, af den hjertefejl han var født med. Først nu, næsten et årti senere, kommer jeg til at tænke på, hvor meget han mindede om en anden stor showmand, Morten Lindberg (aka Master Fatman), der døde næsten præcis otte år senere. De var begge så søde, venlige, og helt ekstremt passionerede om musik. Og de er begge savnede.

Men nu har Kjeld, fuldt fortjent, fået sin gade. København bør gøre det samme for Morten. Det vil være en smuk gestus.

Foto: Jesper Mardahl

%d bloggers like this: