TIL (AFDANSNINGS)BAL I DEN BORGERLIGE

Af Peer Aagaard

De seneste meningsmålinger fra Voxmeter har ikke budt på de store forskydninger i dansk politik.

Det gør den helt friske, som instituttet netop har udsendt – og det på særdeles opsigtsvækkende vis:

Her er nogle af konklusionerne i tilfældig rækkefølge:

Hver tredje dansker stemmer socialdemokratisk, og opbakningen til den såkaldte røde blok er nu så stor, at Mette Frederiksen kunne danne flertal uden Radikale og alene ved at alliere sig med SF og Enhedslisten.

Venstres dødsspiral er uden ende. Partiet er nu nede på sensationelle 13,9% svarende til 18 tabte mandater siden sidste valg. Så lavt har partiet ikke ligget de sidste 35 år. Når man betænker, at Venstre var Folketingets største parti fra 2001 til 2015, forstår man dybden af krisen i partiet.

Nye Borgerlige har vundet svarende til otte mandater siden valget, men i betragtning af at V og DF tilsammen har tabt 23 mandater i den samme periode forekommer den gevinst nærmest beskeden.

Enhedslisten overhaler SF i størrelse i denne måling.

Konservative scorer flotte 10,5% – primært på at sige ingenting, mens resten af de borgerlige skændes.

Eftertanker:

1) Minkskandale? Hvilken minkskandale?

2) Det er i dette politiske miljø, Lars Løkke gerne vil gøre sig gældende, men hvor skulle hans vælgere komme fra? Fra et i forvejen styrtblødende Venstre? Fra Radikale? Eller fra Socialdemokratiet? Uanset hvad vil det ikke ændre på, at Mette Frederiksen og hendes blok nyder massiv opbakning i øjeblikket, så hvorfor i alverden skulle hun samarbejde med Løkke? Og hvem blandt de borgerlige har lyst til at se deres partier yderligere decimeret? Lars Løkke er på en så svær mission, at denne signatur godt tør dømme ham til at mislykkes, endnu før han er kommet i gang.

3) S er her mere end dobbelt så stort som V – betydeligt mere. Støjberg-skandalen, Løkkes afgang og formand Ellemann’s elendige politiske håndelag tærer hårdt på det tidligere statsministerbærende parti. Søren Pape ånder ham i nakken (og homo-erotiske fantasier er irrelevante her!). Standby for yderligere ballade i Venstre og den dag, hvor Pape springer ud som de borgerliges statsministerkandidat. Fortsætter udviklingen blandt de borgerlige i samme tempo som hidtil, sker det inden sommer.

%d bloggers like this: