DRØMME PÅ ROMANTISK LANGFART

Af Erik Svarre

I DDR-tiden før 1989, hvor Muren faldt kunne man ikke rejse ud af landet. Men romantiske drømme om fjerne lande kunne ingen politistat forhindre.
Det er den østtyske forfatter Judith Schalansky et godt eksempel på. Hendes udlængsel mod fjerne lande lod sig således ikke tøjle af forbud og restriktioner. Hun skrev bogen “Atlas over afsidesliggende øer med undertitlen “halvtreds øer, som jeg aldrig har været på og aldrig kommer til”, hvor hun fantaserede om alle disse øer.
Jeg vil foreslå, at man i disse forbuds- og restriktionstider tager ved lære af hende og begiver sig ud i Danmark til steder, hvor man kan få god næring til sin drømmende udlængsel. Det kunne f.eks. være den botaniske forstpark, Aboretet, i Hørsholm med træer fra fjerne lande.
Magnoliatræer fra Østasien, birketræer fra Kamchatka i Rusland og pagodebuske fra Japan var nogle få af de mange træer, der i dag satte mange drømme om spændende lande og rejser i gang hos undertegnede. Samtidig med at vejret med skarp sol og lange skygger i parken også medvirkede til at sætte drømmene på romantisk langfart.

Køb bogen her.

%d bloggers like this: