John Mayall 87

AJ Jerry Ritz

BLUESLEGENDEN HAR FØDSELSDAG – Fotograf Jørgen Angel har lagt et fint billede af John Mayall op på sin Facebook-side i anledning af blueslegendens 87 års fødselsdag. Billedet er fra Gladsaxe Teen Club I 1968 – samme år som jeg første gang mødte Annie derude. Hun var frivillig medarbejder og jeg gæstede ofte spillestedet med udenlandske bands på turné som i dette tilfælde med John Mayall’s kvartet. Foruden Mayall selv bestod gruppen af Mick Taylor (guitar), Steve Thomson (bas) og Collin Allen (trommer). Jeg husker at Mayall som var 15 år ældre end mig – og hans musikere – var en faderfigur og tilmed god buisness mand. På turneen rundt i bl.a. Sverige lavede han og jeg – på hans initiativ – en lille sidegescheft ved at sælge plakater i foyeren efter koncerterne – han skrev autografer på dem og jeg indkasserede pengene – bagefter delte vi lige over. Det var virkelig noget nyt på det tidspunkt – længe før at merchandise salg blev almindelig som idag.

%d bloggers like this: