Anmeldelse: ‘FÅKING FED JULEFILM’

Af Henrik Queitsch

🎄🎄🎄🎄🎄

Forrige år fik vi Paprika Steens ‘Den tid på året’, og søreme om 2020 ikke også byder på en herlig julefilm, der husker, at det søde og det sure hører sammen. Også i denne tid. Da instruktøren hedder Claus Bjerre (som er mest kendt for sin stribe ulidelige ‘Far til fire’-film), var forventningerne begrænsede, for nu at sige det pænt. Men ‘Malous’ jul’ er en ualmindelig vellykket genrefilm, selv om man nok skal lade de allermindste blive hjemme. Debutanten Karla My Nordquist er yderst overbevisende som den tvangsanbragte Malou, der ikke har meget til overs for julen – eller noget som helst andet for den sag skyld (bortset fra den søster der aldrig tager telefonen), og Lars Ranthe er skøn som psykopat-nissen, der absolut intet har til fælles med Pyrus eller andre lalleglade væsener. Avisen havde desværre ikke plads til den, men det skal ikke afholde mig fra at anbefale den på det varmeste. Også til forældrene. Fem juletjerner herfra.

%d bloggers like this: