Det er jo blokpolitik!

Af Peer Aagaard

I aften kan man ikke se Jakob Ellemanns skæg, for han står med det i postkassen.

Det her er nemlig intet mindre end mesterligt politisk håndværk fra regeringens side. En samlet blå blok står småbørnsfornærmet ude i kulden og fremstår som dem, som ikke ville hjælpe minkavlerne, da det kom til stykket. Ti minutter efter at de var skredet, stod regeringen indenfor i varmen med sine støttepartier og en foreløbig aftale, som både redder regeringens liv og sikrer avlerne en foreløbig håndsrækning.

Nu kommer så forhandlingerne om selve det store erstatningsbeløb. Lad os håbe, at regeringen lader sig inspirere af de sidste dages forløb og skynder sig at indgå en samlet aftale med sine støttepartier om beløbets størrelse og dets fordeling, samtidig med at man sikrer sig ok fra EU til at yde støtten. Det bør være let, da godkendelsen skal komme fra Margrethe Vestager. Når det hele så er på plads, kan de borgerlige få forliget præsenteret og selv vælge, om de vil stemme for det eller atter en gang agere fornærmede, fordi de ikke fik lov til at reducere sagen til Christiansborg-fnidder og forsøg på benspænd.

“Jamen, VRÆÆÆL!!! Det er jo blokpolitik!” – Det kan du bande på, at det er, og det bør vi have noget mere af. Mette Frederiksen blev ikke valgt på at føre borgerlig politik. Hun blev valgt fordi, et flertal i befolkningen var dødtrætte af borgerlige trakasserier.

Glem de kommende timers borgerlige spin! Denne nyhed handler om et kæmpe nederlag til de borgerlige, såvel taktisk som real-politisk. I aften cementerede Jakob Ellemann sit ry som en tabertype. Fortsætter Simon Kollerup de gode takter, vil Venstre, Konservative, LA, Nye Borgerlige og DF om kort tid fremstå som fem hjemslåede ludobrikker: Ikke en skid værd og ikke værd at beskæftige sig med. Og lad os SÅ komme videre.

%d bloggers like this: