Danmarks grønneste parti er på stemmesedlen til både byråds-, regions- og folketingsvalg

Af Torsten Gejl, Alternativet

Kære alle,

I går stoppede Josephine Fock i går som leder af Alternativet med øjeblikkelig virkning.

Det var 100% hendes egen beslutning og hun trådte ned af scenen på en måde, der viser stor kærlighed til og dyb respekt for Alternativet.

Nu er hovedbestyrelsen i gang med at finde en dato for det landsmøde, hvor vi skal vælge ny politisk leder i Alternativet og snart kan kandidater melde sig på banen.

I den forbindelse bliver jeg mange steder opfordret til at stille op som kandidat til at blive Alternativets næste politiske leder.

Og jeg sender tak dybt fra mit hjerte til alle, der viser mig den tillid.

Det gør mig stolt og rørt og jeg ville elske at være politisk leder for vores grønne parti, men I har betroet mig posten som medlem af folketinget for Alternativet og det arbejde skal jeg passe, hvis jeg skal kunne se mig selv i øjnene.

Det vil ikke være klogt at samle så meget magt på mine hænder nu, hvor vi har brug for alle partiets resurser.

Jeg forhandler i forvejen lovgivning indenfor Alternativets mærkesager i en række ministerier og som politisk leder havde Josephine en række andre ordførerskaber og forhandlede i andre ministerier.

Hvis jeg skal overtage alle de forhandlinger, samtidig med at jeg skal være politisk leder for Alternativet og komme ud i landet og møde alle jer, så så får jeg ikke gjort noget af det ordentligt og med det engagement og hjerte, det fortjener.

Derfor har Alternativet brug for at vi vælger en ny politisk leder, som kan tage dygtigt fra herinde på Christiansborg og samtidig repræsentere Alternativet udadtil.

Sammen med alle vores dygtige eksterne ordførere, vil vi kunne repræsentere Alternativet i relevante forhandlinger og vi kan fortsætte det arbejde, som Josephine har revitaliseret, nemlig at udvikle politik helt nede fra rødderne.

Og med en stærk hovedbestyrelse og et godt samarbejde mellem landsorganisationen og sekretariatet på Christiansborg, har vi det organisatoriske på plads.

Jeg vil garantere jer, at Danmarks grønneste parti stadigvæk er på stemmesedlen til både byråds- regions- og folketingsvalg.

Resten er i jeres hænder.

Jeg er sikker på, at de voksende globale udfordringer kræver, at Danmarks grønneste, socialt retfærdige og frihedselskende parti samler sig og bliver ved med at påvirke dansk politik i den rigtige retning.

Jeg var med til at skabe Alternativet tilbage i 2013 og jeg har mange gange været grædefærdig over, at vores politik har fortonet sig i personsager og møgsager.

Lad os udnytte den her mulighed til at lægge det bag os, slutte frem med det hele og fokusere vores kræfter på at bringe verden et bedre sted hen.

Lad os bruge de næste to et halvt år på at gøre det, vi kom for. Det der samlede os. Det der nærede vores håb og vores drømme.

Nemlig at lave bæredygtig omstilling, både i grøn, social og økonomisk forstand.

Jeg glæder mig til den tid, der ligger foran os.

Tak til alle, der har støttet Alternativet.

%d bloggers like this: