Millionregn over danske ensembler

Statens Kunstfond skriver:

TRE NYE FYRTÅRNE FOR RYTMISK MUSIK 🎶

Vi har netop udpeget tre af landets førende ensembler som specialensembler. Ensemblerne skal være fyrtårne for et rigt musikliv i hele landet.

Stort tillykke til Dreamers’ Circus, Efterklang og Lars Greves Resonerende Rum 🎉

”Vi har ønsket at udvikle ensembleområdet og har bl.a. udvidet antallet af specialensembler. Vi har gjort området mere mangfoldigt med et større udbud af musikalske genrer. På det klassiske område har vi allerede fine specialensembler og basisensembler, og med de nye specialensembler skal de sammen sikre høj kunstnerisk kvalitet og virke som inspirator og fyrtårn for et rigt musikliv i hele landet. Vi er sikre på, at også de nye ensembler vil være bredt til stede i hele landet og medvirke til at udvikle samarbejder i nye formater”, siger bestyrelsesleder og udvalgsleder Michael Bojesen.

De nye bevillinger er på 1 million kroner årligt i tre år til hvert af ensemblerne.

📸 Göran Petersson, Niclas Hawkesworth, Rasmus Weng Karlsen

%d bloggers like this: