NEW YORK I KØBENHAVN

Af Jan Poulsen


For to uger siden (25/9) fik LOU REEDs klassiske New York the full monty, da lp’en, der vidt og bredt regnes for en af mandens bedste, blev genudsendt med hele seks diske.
Pladen fra 1989 er remastered og nu spredt ud over to stykker vinyl, ligesom den også er vedlagt på en cd. Derudover er der en cd med ”Works in progress / Singles / Encore”, som er delvis interessant som et studie i, hvordan flere af sangene tog form, men også noget rod, da man helt uforståeligt har smidt et par liveudgaver af Sweet Jane og Walk On The Wild Side på disken. Forsvaret er sikkert, at det var ekstranumre på hans turné i netop 1989, men hvad så? De to sange har intet at gøre med New York-lp’en.
Meget mere interessant er cd’en ”Live from the Lou Reed archive”, hvor man har stykket en hel liveopførsel af de 14 New York-numre sammen fra seks koncerter til én, og her opstår overskriften, da sangen Busload Of Faith er optaget i Falkoner Teatret den 9. juni 1989; desværre et dansk Lou Reed-besøg, som mange gik glip af, da R.E.M. spillede deres første danske koncert selvsamme aften i Saga en kilometers penge fra Falkoner Teatret.
Sidste disk i den lp-store bog-lignende udgivelse er en dvd med en liveopførsel af hele New York-lp’en (uden ekstranumre) i Montreal, Canada, den 13. august 1989 samt et 25 minutter langt interview med Lou Reed. Koncerten har tidligere været ude på et VHS-bånd, og du kan se og høre en sang derfra nedenfor.
Endelig får vi også et 16-siders illustreret hæfte med sangtekster, diverse trivia og et fornemt tilbageblik af Rolling Stone-journalisten David Fricke.
Bortset fra de to unødvendige ekstranumre er det svært at sætte en finger på denne flotte udgivelse. Lad os håbe, at pladeselskabet nu også overvejer en lignende fejring af Songs For Drella 🙂

%d bloggers like this: