ÅRTUSINDETS FØRSTE STORE ALBUM FEJRES

Af Jan Poulsen på Facebook


Kalenderen for år 2000 var kun lige taget i brug, da amerikanske GRANDADDY fra Modesto, Californien, udsendte deres andet album, The Sophtware Slump, der skulle skrive sig ind i historien som et af dét års bedste.
Bandet fortsatte på en måde i det spor, som Mercury Rev og The Flaming Lips havde udlagt årene forinden med pladerne Deserter’s Song (1998) og The Soft Bulletin (1999), for Grandaddy var lige så drømmende og melodisk imødekommende, men også noget andet; bandet var lo-fi med billige keyboards og gakkede ideer. Americana med et twist.
Grandaddy kunne være lyden af en legetøjsbutik, hvor alt mekanisk og elektrisk startede på én gang. Det var pudseløjerligt, og det var kontrastfyldt. Det var pragtfuldt, og The Sophtware Slump er lige så frisk i dag, som albummet var ved udgivelsen i 2000.
Det bliver der mulighed for at genhøre den 20. november, hvor lp’en bliver genudsendt i en 20-års jubilæumsbox med hele fire lp’er: den originale, to lp’er med sjældenheder samt en med en helt ny udgave af pladen, som chef-daddy Jason Lytle har indspillet på klaver og intet andet. Den bliver også udsendt som en selvstændig lp med titlen The Sophtware Slump … On A Wooden Piano.
Opvarmningsmusik nedenfor; et til den vidunderlige afslutningssang på den 20 år gamle lp, og et til en smagsprøve på den kommende klaverversion.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.