Homofobi i fodboldverdenen

Af Peer Aagaard

Fodbold er ikke en stor sport i USA, men stor nok til at det vakte betydelig opsigt, da holdet San Diego Loyals i sidste uge simpelthen forlod banen og nægtede at spille videre efter et racistisk tilråb mod en af deres spillere.

Onsdag var den så gal igen. Under en ny kamp blev holdets midtbanespiller Collin Martin udsat for homofobiske råb fra modstanderholdet.

Martin er den eneste åbne homoseksuelle spiller i professionel amerikansk fodbold. Også denne gang udvandrede Loyals i solidaritet med deres spiller, selvom det betød, at holdet gik glip af en plads i finalen af de amerikanske mesterskaber.

Homofobi er stadig ekstremt udbredt i fodboldens verden. Da den britiske Premier League sidste år introducerede en kampagne imod fænomenet, hvor spillerne blandt andet brugte regnbuefarvede snørebånd, blev organisationen svinet til i hundredtusindvis af ækle, homofobiske kommentarer på nettet – et sikkert vidnesbyrd om, at homofobi i fodboldverdenen ikke kun handler om enkelte brådne kar, selvom nogen foretrækker at tro det. Det er systemisk.

%d bloggers like this: