En kulturkrise midt i coronakrisen

Dette er et Facebook-opslag fra Poya Pakzads Facebook-væg, som vi har adapteret og bragt på Bongorama med Poyas tilladelse.

Der findes tre shawarmabarer på Strøget og Købmagergade, der har samme ejer. De er de første, der tilbød shawarma i Danmark, og de har en helt speciel og desværre hemmelig marinade, der gør kødet unikt.

Jeg har spist shawarma i Syrien, Palæstina, Israel, Egypten, Libanon, Jordan og Tunesien, for ikke at nævne Tyskland og Frankrig. (Husk at shawarma ikke er det samme som döner, som de er exceptionelt gode til i Berlin).

Men den danske shawarma, der kan købes på Strøget, er uden sammenligning den bedste i hele verden. Det lyder overdrevet, men det er sandt. Det er selvfølgelig subjektivt, men jeg er ikke alene om min vurdering. Shawarmakæden har tre gange vundet verdensmesterskabet.

Nu talte jeg så lige med en af de ansatte. Og han røbede, at coronakrisen kradsede så meget, at der er risiko for lukning. Jeg ved ikke, om han overdrev, men hvis det er sandt, er det en katastrofe. En katastrofe for ikke bare København, men dansk kultur. Jeg prøver ikke at være morsom. Dansk shawarma er fucking verdensklasse. Let it be known. Det er grund til at være stolt.

Bor du i København, er du på besøg, har du udenlandske gæster, eller lignende, så gå ind og spis noget kebab og støt årtiers gammel, dansk verdenskultur.

PS. Som kebab-ayatollah udsteder jeg hermed en fatwa mod den billige fars. Husk at gå efter den ægte vare.

%d bloggers like this: