Oregon brænder

Af Peer Aagaard

Det er ikke kun Californien, der er hårdt ramt af brande i disse uger. I den nordlige nabostat Oregon hærger flammerne også og destruerer tusinder af hjem og nogle af USA’s allersmukkeste naturscenerier. Oregons guvernør, Kate Brown, udtalte i aftes, at hun forventer massedødsfald som følge af disse brande og de røgskader, de medfører. I skrivende stund er ildebrandene kommet tæt på delstatens største by, Portland, som også er USA’s “grønneste” by, hvor indædte miljøforkæmpere i mange år har sikret de laveste CO2-udledninger af alle amerikanske storbyer og et imponerende net af offentlig el-drevet transport og cykelstier. I dag har Portland den værste luftforurening af alle storbyer i hele verden.

Den chokerende video, som Jyllands-Posten bringer, viser de totale ødelæggelser i et enkelt, stort byområde, hvor der intet er tilbage efter nedkæmpningen af brandene.

%d bloggers like this: