Ventre og DF fortsætter tilbagegangen

Af Peer Aaagaard

I skrivende stund er Pia Kjærsgaard og Peter Skaarup på vej til Korsør for at puste lidt til de hadets flammer, der brænder i byen. Det usagte håb hos dem begge er naturligvis, at det bliver råbt eller spyttet efter dem, så det kan understøtte deres racistiske agenda.I den henseende – OGSÅ i den henseende – er disse toppolitikere fra DF ikke en døjt bedre end Rasmus Paludan: ekstremistiske galninge, som ikke bidrager til løsningen af nogen problemer, men som snarere i høj grad er årsag til dem. Dansk Folkeparti har skærpet retorikken betydeligt på det sidste i håb om at genvinde vælgere, men hvis dagens måling fra Voxmeter står til troende (og det bør den), har det ikke hjulpet – tværtimod. I denne undersøgelse står DF til blot 6%’s opbakning – en tilbagegang på 1,3 procentpoint i forhold til sidste måling, svarende til et tab på yderligere fem mandater i forhold til det for partiet så katastrofale folketingsvalg sidste år. Bemærkelsesværdigt er DF’s vælgere i hvert fald ikke vandret til partiet Venstre, som også står til en betragtelig tilbagegang (på tre procentpoint) i forhold til valget. Kun Nye Borgerlige er vokset siden sidste år, men det er med en ubetydelighed i forhold til de enorme tab, som DF og V har lidt. For de øvrige partier er forskydningerne i forhold til sidste måling små, hvilket betyder, at Mette Frederiksens flertal stadig er overvældende i en grad, som må vække misundelse blandt de borgerlige: ingen dansk regering inklusive støttepartier har haft en så solid opbakning i meningsmålinger i årtier.

%d bloggers like this: