Kan Liverpool genvinde mesterskabet?

Liverpools danske fanklub har mange prominente medlemmer

Af Martin Lykkegaard Krat

Kristian Jensen, Ulrik Wilbek, Kristian Thulesen-Dahl, Bjarne Corydon, Henrik Dahl, Frank Jensen, Peter Hummelgaard, Hans Pilgaard, Jacob Mark, Henrik Kjerrumgaard. Vi kunne blive ved med at nævne alle de fede typer, der holder med Liverpool. Der var selvsagt masser af fejre for Liverpool-fans, da holdet vandt det falske mesterskab i forrige sæson som alle andre kommer til at forsøge at glemme. Efter bedste kliché om ikke at ændre et vinderhold har Liverpool ikke lavet de store aktiviteter på transfermarkedet endnu. Bortset fra Konstantinos Tsimikas (Olympiakos) til €13 mio som Esbjergs hedengangne Sportschef TERROR Ted van Leeuwen holdt meget af. Det gjorde Lars Lungi Sørensen desværre ikke, og derfor blev det ikke en stor Superliga-tid for Tsimikas, hvor Esbjerg sågar formåede at rykke ned. Derudover ser det ud til, at Liverpool og Jürgen Klopp har fået overtalt Thiago Alcantara (Bayern München) til at skifte til klubben. Thiago har været ræddi god for Bayern især i Champions League-slutkampene efter corona. Så det er et pænt tab for tyskerne, hvis de ellers kan blive enige om en transfersum, ellers må Liverpool vente til næste år, og Thiago vil på det tidspunkt være fyldt 30 år.

Man kunne stadigvæk godt argumentere for, at Liverpool mangler et bedre alternativ til Roberto Firmino end Divock Origi, der stadigvæk bevæger sig som Jimmy Mayasi, og Takumi Minamino, der mest er en kantspiller i Klopps system. Liverpool-fans med DYB insiderviden vil sikkert hævde, at det er ligemeget med Timo Werner, når Rhian Brewsters gennembrud er lige rundt om hjørnet. Man må håbe, at der ikke går Florent Sinama Pongolle i den, for så kommer vi til at vente længere tid end på Dansk Folkepartis comeback og Simon Emil Ammitzbøll har nok nået at stifte et par partier i mellemtiden. Det er ikke svært i at fortænke Liverpools fans i håbet på, at flere af deres egne bryder igennem for så slipper man for den ubekvemme sandhed om, at klubben fattes lidt penge post-corona, og ejerne ikke kommer med nogle nye her og nu.

Når og hvis man ikke tror, at Liverpool vinder et ægte mesterskab i denne omgang, så er det faktisk en lidt tynd trup man har. Jürgen Klopp har tidligere været notorisk kendt for at være dårlig til at få sine trupper til at holde over en hel sæson – og det er nu, at han skal vise, at sidste sæson ikke blot var en undtagelse, men en permanent ændring. Samtidig er truppen ved at nå en pænt høj gennemsnitsalder, og med manglende sult og psykisk fatigue, så er det heller ikke utænkeligt, at det holdet falder lidt sammen som man så Mauricio Pochettinos Tottenham – uden væsentlig forstærkninger gøre. Det var ikke et imponerende Liverpool-hold efter corona-pausen, men det kan der være en masser andre logiske årsager til. Inderst inde håber vi jo alle bare på, at der går en 28-29-30 år mere før Liverpool vinder et ÆGTE mesterskab. Måske når det at blive John Arnes tur først.

%d bloggers like this: