Hvad fanden er egentlig meningen?

Af Morten Østergaard

“Dit sorte svin” Sådan lød det, da Zanka her løb på banen for Danmark i en landskamp mod Liechtenstein på Casa Arena i Horsens. Det var DANSKE tilskuere, der råbte sådan efter en DANSK landsholdsspiller. Måneder senere kaldte en konservativ byrådspolitikere fra samme by Zanka for “en abe”.

Den alleryderste højrefløj med Pia Kjærsgaard i spidsen mener ikke, at racisme er et problem i Danmark. Men det savner enhver form for mening at benægte, at racisme findes og er et alvorligt problem. Når vi ser, hvad der sker på fodboldbanen. På arbejdsmarkedet. Og mange andre steder.

Det skal vi da gøre noget ved. Fremfor at stikke hovedet i busken.

Jeg drømmer om, at vi siger farvel til den meningsløse racisme og skaber et Danmark, hvor vi vurderer hinanden på vores handlinger fremfor vores hudfarve.

Det gi’r mening!

%d bloggers like this: