Vi er bare glade, når milliardærerne får endnu flere milliarder

Af Arne Herløv Petersen

Det er tankevækkende, at mens verden lider under coronakrisen, stortrives aktiemarkedet. Kurserne buldrer derudad – og opad. Det er en god tid for investorerne. De regner med, at virksomhederne får større overskud og giver mere profit, fordi de tjener på alle
gavepakkerne, der gældsætter befolkningen i årtier frem.
Det er en god tid for de rigeste i verden. Og investerer de i medicinalindustien, kan de rigtig mæske sig, når der kommer en vaccine – for prisen bliver skruet op i det stratosfæriske, og det er der ingen kontrol med.
Vores sygdom og død er en gevinst for dem. De er virkelig dødens købmænd.
Hvor er vi dog tossegode. Enhver privat bank ville sige til virksomhederme: – Det er trist, I får svigtende indtægter under pandemien, så vi vil gerne hjælpe jer. Men vi skal selvfølgelige have noget for det. Vi tager gerne mod aktier – andele i jeres virksomhed.
Men vi siger bare: – Kom og tag vores penge. Og drys dem så ud over oligarkerne. Brug dem til ekstra bonus til direktionen. Forgyld dem, der i forvejen er stive af forgyldning. Vi er bare glade, når milliardærerne får endnu flere milliarder, så de kan dykke ned i pengetanken og vimre rundt i mønter som Joakim von And.

Skriv en kommentar til denne artikel

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.