DET ER GODT ISEN SMELTER, SÅ KAN VI TJENE FLERE PENGE

Af Kenan Seeberg


“Klimaforandringer er godt for Arktis. for når isen smelter, åbner det nye ruter, og så bliver det en økonomisk fordel at udvinde olie i regionen”.
Citatet er fra USAs udenrigsminister Mike Pompeo, og for at sige det uden omsvøb, så er det et helt igennem dumt svin, som udenrigsminister Jeppe Kofoed vil bukke knædybt for, når han møder Donald Trumps vigtigste støtte.
Pompeo er en neo-fascistisk høg med rede i den højrenationale Tea Party-bevægelse. En helhjertet støtte af Saudi Arabiens mørkemænd, som han bakker op i krigen mod Yemen (og andre steder), mens vennerne i våbenindustrien, sender missiler til de arabiske oliesheiker.
Han er manden, der forsøgte at få CIA til at kuppe Pentagons generaler, så CIA kunne lave droneangreb uden militær kontrol.
Pompeo synes, det er helt i orden, at torturere fanger i hemmelige lejre, og at Saudi Arabien ustraffet kan myrde en journalist i deres tyrkiske ambassade.
Pompeo mener, at Edward Snowden skal udleveres og dømmes til døden, og på et møde i april 2019 på Texas University indrømmede Pompeo, at “vi snød, løj og stjal”, mens han var direktør for CIA.
Det er den mand, som Mette Frederikssen modtager officielt i dag, og som Jeppe Kofod kalder “min gode kollega Mike Pompeo”, som “jeg ser frem til at byde velkommen”.
Denne outstanding amerikaner og gode ven af DK er primært kommet for at presse DKs regering til at sanktionere Kina for deres overgreb i Hong Kong, og for at ‘købe’ Grønland på en mere sofistikeret måde end Pompeos fører, Donald Trump, har forsøgt sig med.
Så det ville klæde landets førende tv-stationer og medier med noget selvstændig journalistik, i stedet for at efterplapre de officielle meddelelser fra Kofods udenrigsministerium.
Og måske et enkelt kritisk spørgsmål eller to om Trumps aktuelle forsøg på et statskup i Washington og Chicago, hvor fredelige demonstranter bliver truet og kidnappet af uautoriserede ‘militær-folk’.
Bare for at starte ét sted…

%d bloggers like this: