Q Magazine lukker

Af Esben Suurballe

I dag kom nyheden om at Q Magazine må lukke og slukke. Covid-19 har vist sig at være dødsstødet for et magasin der har været tæt på, at ånde økonomisk ud flere gange. Det gør mig afsindig trist.
Jeg har været trofast læser – og sidenhen abonnent siden 1994. Først tog jeg regelmæssigt bussen indtil hovedbibliotek i Aalleren for at læse det. Ofte flere gange hver måned. Især hvis der var et band eller en kunstner på forsiden som jeg dyrkede.
Da priserne og pengene tillod det, blev jeg abonnent. Og selvom kvaliteten har været svingene i takt med at den musikalske tidsånd forandrede sig, så holdte jeg ved. Der var nemlig altid en ny kunster eller band som jeg blev nysgerrig på. Og under den nuværende redaktør Ted Kessler har det faktisk genvundet sin tidligere storform.

Da jeg skrev “ Slået Omkuld Af Oasis” har jeg ikke tal på hvor mange gange jeg hev ét af de utallige eksemplarer frem, hvor enten Noel eller Liam var på forsiden. Oasis er det band, der med afstand har prydet forsiden flest gange. Og de eksplosive interviews leverede hver gang. En guldgruppe af research – og latterfremkaldende citater.

Hvil I Fred Q-Magazine. Du var et bevis på at musikjournalistik kan forandre, inspirere og forbedre et ungdoms – og voksenliv i provinsen.

Så husk alle sammen at støtte jeres nationale – og regionale musikblade. De kan forandre jeres verden.

Med Noel Gallagher’s uddødlige citat om Liam, leveret i Q, slukker vi lyset og lukker døren. Endegyldigt.

“He’s like a man with a fork in a world of soup”

%d bloggers like this: